Çaykur Didi Stadı yenileniyor

Çaykur Didi Stadı'nın yeni sezona yetiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alihan TELATAR

Ç.Rizespor As Başkanı ve aynı zamanda stadyum ve tesislerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Recep Ali Salcı, stat zemininin yeni sezon yetiştirmek için ilk kazmanın son iç saha maçı olan Kasımpaşa maçı sonrası vurulduğunu hatırlatarak ; ” Zemin yenileme çalışması aralıksız olarak devam ediyor. Çok yoğun bir çalışma var. Sadece önümüzde ki bayram tatilinde çalışma olmayacak, bayram sonrası kaldığımız yerden çalışmalar artarak devam edecek. Hedefimiz Ağustos ayı içinde stadımızı açmak, ilk iç saha maçına stadımızı yetiştirmek, ancak bu durumu hava şartları belirleyici olacaktır diye düşünüyorum. Dolayısıyla en kötü ihtimal bir iki hafta oynayabilir. Yüklenici firma bize ilk maçta stadı yetiştirebileceğini, ancak Rize iklimine bağlı hava şartlarının ( yoğun yağış ) geçmesi durumunda bir iki hafta ileri ki haftaya sarkabileceğini belirtti.”

Şu anda teknolojinin en üst seviyesinde bir stat yaptıklarına dikkat çeken Salcı şunları kaydetti;

” Isıtması, soğutması, su çekme vakum sistemi ne varsa son sisteme göre stadımız yapılıyor. Uzun yıllar Ç.Rizespor’un stat konusunda 10 -15 yıl bir sıkıntısı olmayacak. Hibrit + normal cim ekilerek yapılıyor. Serme cim pek elverişli olmadığından yapmıyoruz. Normal dikme, hem kalıcı, hem daha kaliteli olduğu için Hibrit + normal cim ekeceğiz. Bu teknoloji İngiltere’de tüm statlarda uygulanan teknoloji ile aynı, zaten yüklenici firmanın yurt dışı ortağı İngiliz firması. İngiltere’de tıpkı Rize gibi yağışlı bir bölge. İngiltere stat zemin işlerini yıllar boyu bu teknoloji ile halletti, bizde aynı teknoloji ile halledeceğiz. Bizim Ç.RİZESPOR DİDİ stadyumu aynı İngiliz takımı Liverpool’un  stadı Anfield zemini ile aynı kalitede olacak. Rize’de aslında en büyük sorun yağmur gözükse de başka bir büyük sorun Temmuz – Ağustos ayı içerisinde oluşan yakıcı güneş. Stadımız basık bir yerde olduğu için çok havalandırma olmuyor. Şimdi bu işi gölgelendirme ile yakıcı sıcaktan kurtaracağız. Dolayısıyla geçmiş yıllarda yaşadığımız sorunların hiçbiri ile karşılaşmayacağımız düşünüyorum.  Maliyet olarak kulübümüze bir milyon 100 – 200 bin Avro civarı olacak. Anahtar teslim fiyat bu. Ayrıca stadımızın bakımı iki yıl boyunca yüklenici firma tarafından yapılacak. ” ifadesini kullandı.

Ç.Rizespor As Başkanı Recep Ali Salcı, son olarak önümüzdeki sezon kombine fiyatlarını yönetim olarak henüz belirlemediklerini , bu konu hakkında önümüzdeki günlerde yönetim kurulu üyeleriyle yapacakları toplantı sonrası fiyatları belirleyeceklerini söyledi.

Çaykur Didi Stadı yenileniyor