Burdur’da ceviz üretimi son 30 yılda yüzde 833 arttı

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Burdur'da ceviz üretiminin son 30 yılda yüzde 833 oranında artarak 10 bin ton seviyesine ulaştığını açıkladı. Gündüzalp, Burdur'un tarımsal üretimde iddialı bir şehir olduğunu vurgularken, ceviz üretimindeki bu artışın coğrafi işaret belgeli ürünlerle katma değerli hale getirilerek destekleneceğini belirtti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABDÜŞSEMAD MEMİŞ/ BURDUR-BHA

1993 yılında 28 bin 905 olan ceviz ağacı sayısının, 2023 yılı itibarıyla 849 bin 760’a çıktığını ifade eden Gündüzalp, Burdur’un ceviz üretiminde Türkiye genelinde 12. sırada yer aldığını söyledi. Ceviz üretimi başlangıçta 1200-1300 ton civarındayken bugün 10 bin tona ulaşarak önemli bir başarı elde edildi.

C E V İ Z6

Burdur’un iklim koşullarının Chandler, Howard, Fernor ve Franquette gibi ceviz türleri için elverişli olduğunu belirten Gündüzalp, bu türlerin bir kısmının sofralık, bir kısmının ise sanayide kullanıldığını söyledi. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımını artırarak hem bu ürünlerin katma değerini yükseltmeyi hem de üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

C E V İ Z

Başkan Gündüzalp, Burdur Ticaret Borsası olarak şehrin coğrafi işaret tescilli Burdur ceviz ezmesinin hammaddesi olan ceviz üretimindeki artışın büyük bir potansiyele işaret ettiğini belirterek, gelecekte de ceviz ve diğer tarımsal ürünlerde katma değer yaratacak projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

C E V İ Z4

Burdur’da ceviz üretimi son 30 yılda yüzde 833 arttı