ABDÜŞSEMAD MEMİŞ/ BURDUR-BHA
Burdur’un iklim koşullarının Chandler, Howard, Fernor ve Franquette gibi ceviz türleri için elverişli olduğunu belirten Gündüzalp, bu türlerin bir kısmının sofralık, bir kısmının ise sanayide kullanıldığını söyledi. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımını artırarak hem bu ürünlerin katma değerini yükseltmeyi hem de üretim kapasitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Başkan Gündüzalp, Burdur Ticaret Borsası olarak şehrin coğrafi işaret tescilli Burdur ceviz ezmesinin hammaddesi olan ceviz üretimindeki artışın büyük bir potansiyele işaret ettiğini belirterek, gelecekte de ceviz ve diğer tarımsal ürünlerde katma değer yaratacak projeler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.