Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor

Burdur Valisi Türker Öksüz, 2009`da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi`ne giren, "Aşkların ve imparatorların şehri" olarak bilinen Sagalassos Antik Kenti'ne herkesi davet etti. 1750 rakımda yer alan tarihi yapı adeta bulutların arasında zaman yolculuğuna çıkarıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor

Burdur-BHA

Dünyanın en yüksek rakımlı tiyatrolarından birine sahip antik kentlerden Burdur’un Ağlasun ilçesindeki Sagalassos Antik Kenti, görenleri büyülüyor. Ağlasun ilçesinin 7 kilometre kuzeyinde ve Akdağ yamaçlarında yer alan antik kent,  denizden 1750 metre yüksekliğinde. Sagalassos, Pisidia Bölgesi’nin Roma İmparatorluk Dönemi’nin en önemli şehri, şehirde bulunan yapıların büyük bir çoğunluğu Roma Dönemi’ne ait.

1706 YILINDA KEŞFEDİLDİ

Sagalassos’un ilk tespiti 1706 yılında Fransız gezgin Paul Lucas tarafından yapılmıştır. Bulutların arasındaki şehirde girişte konutlar, aşağıda hamam, kireç ve metal fırınları, aşağı agora (çarşı), çeşme ve odeon, daha yukarıda, kuzeyedoğru ilerledikçe konutlar, sağ tarafta tiyatro, Neon kütüphanesi, Helenistik çeşme, seramik üretim merkezi, şehrin merkezinde yukarı agora, meclis binası, kilise, sol üst tarafta heroon, tapınak ve Cladius kapısı bulunuyor.

“EN GÖRKEMLİ ANTİK KENTLERDEN BİRİ”

Tarihi yapıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Öksüz, “Anadolu’nun günümüze kadar koruna gelmiş en görkemli antik kentlerinden biri…  Asırlara meydan okuyan Antoninler Çeşmesi, Helenistik Çeşme, tiyatrosu ve kütüphanesi ile ünlü, Aşkların ve İmparatorların Gözde Şehri Sagalassos… Tarihle keyifli bir buluşma için Sagalassos Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor” ifadelerini kullandı.

Bulutların arasındaki Sagalassos Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor