Bingöl’de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı

Miahaber-BHA

Bingöl’de 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayın tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, “Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız” dedi….

“Türkiye Afet Müdahale Planı” kapsamında AFAD tarafından merkez üssü Karlıova olan ve olası depremden etkilenmesi muhtemel Elazığ, Erzurum,  Diyarbakır,  Tunceli ve Muş illerini kapsayan 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan ve 24 saat sürecek deprem tatbikatını ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yapıldı.

“GÜN BOYU DEVAM EDECEK”

29 Ağustos saat 00.15’te başlayan tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, depremin etkileri ve yürütülen çalışmalarla ilgili afetten etkilenen ilçe kaymakamlarından ayrıntılı bilgi aldı. Ayrıca tatbikata katılan tüm hizmet gruplarından depreme ilişkin edindikleri ilk bilgileri paylaşmalarını istedi.

Vali Usta, “00:15 sularında Bingöl Karlıova Hacılar Merkezli 7.5 şiddetinde Bingöl ve etrafımızdaki Elazığ, Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Muş ve Erzurum İlleri ile buralardaki  22 ilçeyi etkileyen Bölgesel Deprem Tatbikatını yürütüyoruz. İl  ve İlçelerimiz Afet Acil Durum Yönetim Merkezlerini kurduk. TAMP hizmet grupları yerlerini aldı.

İlçelerimize depremden etkilenmeyen Amasya, Siirt, Samsun, Mardin, Batman, Van, Sivas  ve Rize’den gelen ekipler Bingöl ve İlçelerimize ulaştılar. Gün içi arama kurtarma dahil değişik senaryolarla Bingöl ve İlçelerimizde tatbikatımız devam edecek. Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı