Bingöl’de 68 hektar alan yangında zarar gördü

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu yıl içerisinde kent genelinde 66 yangının meydana geldiğini belirterek, "Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bingöl’de 68 hektar alan yangında zarar gördü

 

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2024 yılında kentte meydana gelen yangınlar hakkında bilgi verdi. Bu yıl içerisinde 22’si orman yangını ve 44’ü orman dışı yangın olmak üzere büyük küçük toplam 66 yangının meydana geldiğini belirten Vali Usta, orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.

“YANGIN TEHDİDİ DEVAM EDİYOR”

Vali Usta, “Havaların mevsim normallerinin üzerinde olduğunu düşündüğümüzde yangın tehdidi hala devam etmektedir. Özellikle yasaklamamıza rağmen anız yakmak başta olmak üzere Yangınların önlenmesi ve doğal güzelliklerimizin korunması için hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Ormanlık alanlarda ve orman yakınlarında ateş yakmamaya, sigara izmaritlerini rastgele atmaktan kaçınmaya ve yangın riski taşıyan her türlü davranıştan uzak durmaya özen göstermeliyiz. Herhangi bir yangın durumunda derhal 112 İhbar Hattı’nı arayarak yetkililere bilgi verelim. Dikkatli ve duyarlı olalım, Bingöl’ümüzü ve doğamızı koruyalım. Bu arada can kaybı olmaksızın yangınların önlenmesinde canla başla çalışan başta orman teşkilatı olmak üzere görev alan tüm teşkilat ve kamu görevlilerimiz ile muhtar ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de 68 hektar alan yangında zarar gördü