Beypazarı Ziraat Odası başkanı Mustafa Ateş: "Havuç’un para etmesiyle birlikte biraz olsun çiftçinin yüzü gülüyor"

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı Ziraat Odası başkanı Mustafa Ateş: "Havuç’un para etmesiyle birlikte biraz olsun çiftçinin yüzü gülüyor"Yaşar Tonbak/ Beypazarı (BHA)-Başkentin Beypazarı İlçesi Türkiye Havuç üretiminin neredeyse %50 sini karşılan verimli tarım arazileirne sahip bir ilçe olarak biliniyor.
Verimli tarım alanlarına sahip Beypazarı İlçesinde Havuç, yazlık ve kışlık olarak ekimi yapılarak hasatı gerçekleşiyor.
Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, Beypazarı ilçesinde kışlık olarak 30 bin dönüm alanda ekim yapıldığını buradan da 150 bin ton havuç hasatı yapıldığını söyledi.
Ayrıca, yazlık olarak ta 5 bin dönüm alanda yazlık havuç ekimi yapılırken buradan 30 bin ton havuç elde ediliyor. Bir yıl içinde 180 bin ton havuç hasatı yapılıyor.
Havuç’un para etmesinin, ziraat odası başkanı olarak, bir çiftçi olarak kendilerini de çok sevindirdiğine değinen İlçe Ziraat Odası başkanı Mustafa Ateş, şunları kaydetti:
“Bu günlerde Havuç para ediyor. Kilogram fiyatı 12-15 TL arasında değişiyor. Görseli, lezzeti iyi olan havuç 15 TL den alıcı buluyor. Daha önceleri havuç, maliyetlerini anca kurtarıyordu. Çünkü girdiler çok ağırlaştı. Havuç’un tohumunun kilogramı 10-12 Bin TL arasında değişiyor. Tarlaya atılan Havuç, çok iyi ekilmesi gerekir ki verimli olsun. Ardından da tam 3 ay sulamada bulunuyorsun. Ot temizliği, bakımları ve hayli zor havuç yetiştirmek. Çiftçimiz, Havuç ekimini yapıyor. Ardından tam bir yıl bekliyor. Ardından Kazarak, yıkayarak ve paketleyip piyasaya, yani alıcısına veriyor.” (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Beypazarı Ziraat Odası başkanı Mustafa Ateş: "Havuç’un para etmesiyle birlikte biraz olsun çiftçinin yüzü gülüyor"