Beylikdüzü’nde sevgi ve birlikteliğin adresi, Bizimkent Derneği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beylikdüzü’nde sevgi ve birlikteliğin adresi, Bizimkent DerneğiErcüment DAŞDELEN – KARS BİRLİK HABER AJANSI (BHA)
İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Bizimkent Derneği okullara kitap ve kütüphane desteği sağlıyor.
Karsmedyası.com İstanbul Temsilcisi Tamer Bayramlı Bizimkent Derneği Yönetim kurulu üyesi Cengiz Karadağ ile görüşme sağladı.
Yapılan görüşmede Bizimkent derneğinin faaliyetleri hakkında bilgiler alındı.Kitap ihtiyacı olan okullar Bizimkent Derneği ile irtibata geçebilir.
Bizimkent Derneğinden yapılan açıklama şöyle: “Beylikdüzü’nün en büyük ve kalabalık köşelerinden biri olarak nitelendirilen Bizimkent Sitesi, her geçen gün gelişmesini sürdürerek, ilçenin göz bebeği konumuna gelmiş bir yerleşim merkezidir. Sitemizin bu gelişme ve ilerlemesinde, sosyal ve kültürel konularda yaptığı faaliyetler, gençlere ve çocuklara yönelik etkinlikler, kamu ve özel kuruluşlarla geliştirilen yakın ilişkilerle ‘Bizimkent Eğitim, Kültür, Çevre Koruma ve Düzenleme Derneği’mizin rolü büyüktür.
1999 yılında kurulan Derneğimiz, sosyal, kültürel, sportif, yayıncılık ve sanatsal vb. faaliyetleri ile, site sakinlerimiz arasındaki yakın komşuluk ilişkileri ve dayanışmanın artmasına katkıda bulunmaktadır. Bu yönü ile de, ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak adlandırılmaktadır. Faaliyetlerimizi kısa başlıklar halinde sıralayacak olursak:
Spor: Her yaştan kişilere yönelik çeşitli spor branşlarında, özellikle yaz aylarında profesyonel hocalar gözetiminde kurslar düzenlendiği gibi, ilçe genelinde yapılan turnuvalara da katılmaktayız. Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen sokak basketbolu şampiyonluğumuz bulunmaktadır.
 
Müzik: Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Bağlama kursları ile, site sakinlerinin müzik çalışmaları ile kaynaşması sağlanmaktadır. Dönem sonlarında gerçekleştirilen TSM ve THM Korolarımızın konserleri de büyük beğeni toplamaktadır.
 
Tiyatro: Derneğimiz bünyesinde oluşturulan Tiyatro grubumuz, aynı şekilde dönem sonunda sergiledikleri gösterilerle, tiyatronun sevilmesine ve yayılmasına katkıda bulunmaktadır.
 
El emeği kurslarımız: Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi ile birlikte düzenlediğimiz kurslarımızda, ev hanımlarının boş zamanlarını değerlendirdikleri çalışmalar yapılmaktadır. Bez bebek, çanta yapımı, amigurimi vb. eserler, dönem sonunda sergilenerek, kursiyerlerin ek gelir elde etmeleri de sağlanmaktadır.
 
Bizimkent Haber Dergisi: İki ayda bir yayınlanan Derneğimizin yayın organı Bizimkent Haber Dergisi, bölgemizin en uzun süreli yayınlarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Dergimizde, Bizimkent Sitesi ile ilgili haberlerin yanında, Beylikdüzü ve yakın ilçeleri ile ilgili haberler de yer almaktadır.
 
Gezilerimiz: Site sakinlerimizin en fazla ilgi gösterdiği etkinliklerimizden biri de, belirli aralıklarla düzenlediğimiz gezilerdir. Doğa ve tabiat harikası yörelere yaptığımız günübirlik gezilerimizin yanında, özellikle kış aylarındaki ‘Afyon Kaplıca’ ve Uludağ gezilerimiz de bulunmaktadır. Yine geçtiğimiz yıllarda Yunanistan, Bulgaristan gibi komşu ülkelere yönelik yurtdışı geziler de düzenlemiş bulunmaktayız.
 
Çocuklar: Hemen her yaştan çocuklarımıza yönelik değişik etkinliklerde bulunmaktayız. Çevremizde bulunan eğitim kurumları ile işbirliği içinde resim, boyama çalışmaları, oyun alanlarında etkinlikler, izcilik çalışmaları, çocuk gezileri (Miniatürk, Akvaryum, çocuk kampları) da faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır.
 
Dernek Lokalimiz: Beylikdüzü’nün en gözde ve yeşil alanlarından biri olan Yaşam Vadisi’nde yer alan Dernek Lokalimiz, site sakinlerimize eşsiz bir manzara eşliğinde hizmet vermektedir. Ayrıca tüm kurs çalışmalarımız da, yine lokalimizde belirli saatlerde gerçekleştirilmektedir.
 
Yönetim: Derneğimiz Yönetimi, iki yılda bir seçilmektedir. Halen mevcut yönetimimizde Başkanlık görevini Müjdat Akar yürütmektedir. Yönetim Kurulu Üyelerimiz ise, Cengiz Karadağ, Adil Ayık, Mehmet Balcı ve Nurcan Polat’tan oluşmaktadır. Bizimkent Derneğimiz, tüm ulusal bayramlarımız ve özel günler ile 10 Kasım’da, site sakinlerimizle birlikte Yaşam Vadisi’nde yer alan tören alanında bulunarak, çelenk sunmayı da aksatmadan sürdürmektedir.” (ERCÜMENT DAŞDELEN)

Beylikdüzü’nde sevgi ve birlikteliğin adresi, Bizimkent Derneği