Başkentteki ödül töreninde kaos

Ankara’da düzenlenen Kristal Ayaklar Ödül Töreni’nde ödül karmaşası, gerginlik yarattı. Ödül verme sırası değişen davetliler tören alanını terk etti. 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA’DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘Kristal Ayaklar Ödül Töreni’ ilk kez Ankara’da düzenlendi. Tören kadın futbolunda farkındalık yaratmak ve kız çocuklarının yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Törene kadın futbolunda önemli başarılar kazanan, kadınlara ve kız çocuklarına ilham olan Ağrı ve Hakkari’den gelen kadın futbolcular damga vurgu. İlk kez Ankara’da gerçekleştirilen bu tören, kadın sporcular için çok önemliydi. Görkemli ve duygusal bir belgesel ile başlayan tören, katılımcılar tarafından alkışlandı. Ancak törenin ilerleyen saatlerinde gergin bir ortam hâl aldı.

Törenin açılışı, kadın futbolunun desteklenmesinde önemli bir rol üstlenen Gazeteci Hande Fırat’ın etkileyici konuşmasıyla yapıldı. Fırat, Ağrı ve Hakkari’den gelen kadın futbolcularla sahneye çıkarak, bu genç sporcuların zorluklara rağmen elde ettikleri başarıları vurguladı. Sahnedeki coşkulu atmosfer, belgesel gösterimi ile doruğa çıktı ve katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Törenin devamında ise Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı Başkanı Ahmet Yılmaz ve Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü ve aynı zamanda futbolcusu olan Cemile Timur’a kadın futboluna verdikleri emek ve katkılar nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından “Kristal Altın Kalp” ödülü takdim edildi.

YILIN “EN”LERİ DE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Protokol konuşmalarının hemen ardından ise törende, “Yılın Futbolcusu”, “Yılın Umut Vaat Eden Genç Futbolcusu”, “Yılın Orta Saha Oyuncusu”, “Yılın Gol Kraliçesi”, “Yılın Fair Play Ödülü”, “Yılın Takımı”, “Yılın Gazetecisi Yorumcusu/Yazarı”, “Yılın Kadın Futbol Gönüllüsü”, “Yılın Kalecisi”, “Yılın Defans Oyuncusu”, “Yılın Teknik Direktörü”, “Yılın Alt Yapı Kulübü”, “Yılın Kadın Hakemi”, “Yılın Yöneticisi” ve “Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı/Sponsoru” gibi kategorilerde sporculara ödüller takdim edildi.

ÖDÜL TÖRENİNDE GERGİNLİK YAŞANDI

Ancak törenin ilerleyen saatlerinde beklenmedik olaylar yaşandı. Protokolde yer alan bazı isimlerin ödül verme sırasının değiştirilmesi gerginliğe neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar’ın takdim edeceği ödülün başka bir kişiye devredilmesi de törenin düzenini bozdu. Bu ani değişiklikler, törene katılan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Vekili Naki Demir ve Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun vereceği ödüllerin de iptal edilmesine yol açtı. Törenin sonuna gelindiğinde ise isimleri anons edilen birçok kişi sahneye çıkmadı, töreni terk etti.

Törenin organizasyonu ile ilgili çıkan bu problemler, geceye katılanlar arasında büyük bir şaşkınlık yarattı.  Ankara Büyükşehir Belediyesi adı anılmadan Fomget Gençlik ve Spor Kulübü sporcusuna ödül verilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Başkentteki ödül töreninde kaos