Başkan Bakar’dan Turizm Alanında Öneriler.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Bakar’dan Turizm Alanında Öneriler.Başkan Bakar’dan Turizm Alanında Öneriler. Yapılırsa Şehir Kazanır.
Sivas Turizm Derneğinden Sivas turizminin gelişmesi yönünde şehre değer katacak birçok fikir, düşünce ve proje önerisi.
HAKAN BAKAR – SİVAS – Birlik Haber Ajansı-BHA
Sivas’ta turizm alanında yeni hedeflerin belirlenmesi amacıyla ‘Sivas Turizm Platformu’ toplantısı gerçekleşti.
Şehrin turizm potansiyelini değerlendirmek ve yeni yol haritası belirlemek için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek başkanlığında yapılan toplantıya Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, kurum müdürleri, Sivas Turizm Derneği Bakanı Gazeteci Hakan Bakar ile şehirde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin temsilcileri katılım sağladı.
‘Sivas Turizm Platformu’ toplantısında, Turizmde Büyük Mesafeler kat edeceklerini dile getiren Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas’ın sahip olduğu birçok zenginliğin çeşitli alanlarda yapılacak tanıtım faaliyetleriyle geniş kitlelere ulaşacağını, sağlık, doğa, kültür, tarih ve daha birçok alanda tüm paydaşlarla birlikte turizmde büyük bir mesafe alınacağına vurgu yaptı.
Toplantıda İl protokolünün konuşmalarının ardından söz alan Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, şehir için birçok yeni fikir öneride bulundu.
BAŞKAN BAKAR’DAN “GÜRÜN GÖKPINAR GÖLÜNE ŞEFFAF TÜP GEÇİT ÖNERİSİ”
‘Sivas Turizm Platformu’ toplantısında söz alan Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, Sivas Turizminin daha iyi yerlere gelmesi adına fikir ve düşüncelerini İl protokolüne ve katılımcılara aktardı.
Başkan Bakar, Sivas’ın Gürün İlçemizde bulunan Doğal Akvaryum olarak tabir edilen ve gölün renginden dolayı içerisinin net bir şekilde görüldüğü Gürün Gökpınar Gölünün içinden geçirilmek kaydıyla bir şeffaf tüp geçit yapılmasıyla birlikte gölün içerisinden insanların şeffaf tüp geçit sayesinde karşıdan karşıya geçerek gölün güzelliğini yaşayabilmeleri için göle şeffaf tüp geçit yapılması önererek, Sivas’ta esnafların dükkan vitrinlerine belli bir ölçüde şehrin mevsimine göre tanıtım afişleri hazırlayarak GİTTİNİZMİ – GÖRDÜNÜZMÜ – TATDINIZMI şeklinde sloganlar ile dikkat çekici tanıtım afişleri asarak şehirdeki herkesi turizm yönünde harekete geçirmek adına çalışmalar yapılmasının fayda sağlayacağını ifade etti.
Başkan Bakar, Sivas’a yapılması gereken bazı fikir ve projeleri gerçekleşen toplantıda şu şekilde aktardı.
“SİVAS TURİZM KONAĞI OLUŞTURULMALI”
“Sivas’ın gelenek ve görenekleri ile birlikte yeme içme ve müzik kültürünün bir arada şehre gelen misafirlere tanıtım yapılması ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği Sivas’a dair birçok değerin sergilenebileceği bir Turizm Konağı oluşturulmalı. Sivas Turizm konağı şehirde Sivas’ın tanıtımına artı bir katkı sağlayacak ve kültürel çalışmaların bir arada toplu halde yapılması yönünde de fayda sağlayacağı kanaatindeyiz. Bu Konakta Sivas’ın Turizmi, kültürü ve Sivas’ın tanıtılması yönünde çalışan STK’ların ortak bir şekilde kullanımında hizmet vermesi de bütün paydaşların bir arada olmasını sağlayacak.
“SİVAS’TA TOPLU TAŞIM ARAÇLARINDA SİVAS’IN MÜZİKLERİ YAYINLANMALI”
Sivas’ta toplu taşıma araçlarında şehrin müzik kültürünün her kesime daha sağlıklı tanıtılması ve yaşatılması yönünde şehir içi otobüslerde Sivas’a ait halk ozanlarının eserlerinin yayınlanması. Örnek Aşık Veysel Şatıroğlu eserleri ve diğer ozanlarımızın eserleri şehir için toplu taşımada araçlara binenlere müzik yayını olarak dinletilmeli.
“SİVAS TCDD LOJMANLARININ BUTİK OTEL KONUMUNA GETİRİLMESİ”
Sivas’ta yapımı 1940’lı yıllara dayana, TCDD Ve TÜDEMSAŞ Lojmanlarının üst kısımda kalan iki katlı bahçeli lojmanların Sivas’ın turizmine kazandırılması yönünde butik otel çalışması yaparak şehre kazandırılması, hem konaklama anlamında hem de bölgede yeni bir turizm alanı oluşturmada faydalı olacağı düşüncesindeyim.” ifadesini kullandı.
“ŞEHİR İÇİNDEKİ YÜKSEK İSTİNAT DUVARLARI FİGÜRLER İLE İŞLENMELİ”
Şehir içerisinde yer alan yüksek duvarlara Sivas eserlerinin ve ilçelerde yer alan değerlerin resim olarak işlenmesini de öneren Başkan Bakar, fikir ve düşüncelerini şu şekilde aktarmaya devam etti.
“Sivas’ta bazı bölgelerde toprak kaymasını önlemek amacıyla geçmiş yıllarda yapılan istinat duvarlarının üzerine Sivas ve İlçelerinde yer alan eserlerin veya kültürel zenginliklerimizin resimlerinin işlenerek tanıtımının yapılması güzel olur.
“SİVAS’A SAĞLIK AVM KAZANDIRILMALI”
Sivas şehrinde yer alan doğal zenginliklerimiz olan kaplıcalarımızın daha faydalı kullanılması yönünde Sivas merkezde ‘SİVAS SAĞLIK AVM’ projesinin hayata geçirilmesi. Bu AVM sayesinde ise doğal zenginliğimiz olan yer altı sularından dışardan gelen ve veya şehir yaşayanlarının hangi yönde faydalanacağı yönünde profesyonel bir ekiple şehrin turizmine kazandırılmasının fayda sağlayacağı kanaatindeyiz.
“GARDAŞLAR TEPESİNE ŞEHİR SEYİR TERASI”
Sivas merkezde yer alan Kardeşler ormanlık alanının da şehrin lezzetlerinin sunumu ile birlikte şehir yaşayanlarının ve dışarıdan gelen misafirlerin keyifli vakit geçirebileceği seyir terası şeklinde bir restoran yapılarak buradan hem şehri izlemek hem de yöresel lezzetleri tadarak keyifli vakit geçirecekleri bir sosyal alan oluşturulması Sivas turizmi için güzel olur.
“SİVAS ŞEHİRLARARASI OTAGARA VE HAVAALANNA HOŞGELDİN GARDAŞ TANITIMLARI”
Sivas merkez otogar binası ve havaalanı içerisinde ve dışında Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini anlatan çeşitli tanıtımların yerleştirilmesi. Sivas hatırası köşesi ve buna benzer çalışmalar ile şehre gelen kısa da olsa vakit geçiren yolcuların şehir hakkında bilgi sahibi olmaları adına çalışmalar yapılması.
“TURİSTİK DOĞU EXPRESİ KARŞILAMA GÜNLERİ”
Sivas TCDD Gar Binası içerisinde yolcu bekleme salonunda Kars’tan dönüş yapan turistik doğu Expresi yolcularının Sivas’a indikleri vakit şehri gezmeden veya gezip geldikten sonra ‘SAZ SÖZ SİVAS’ sloganı şeklinde mini bir eğlence ile yolcuları ağırlama veya yolcu etme programı yapılabilir.
 
“OKULLARDA TURZİM KÖŞESİ”
Sivas’ta ve İlçelerde yer alan okullarda Sivas Turizm Köşeleri oluşturulmasıyla birlikte öğrencilerin yaşadıkları şehri daha yakından tanımaları yönünde çalışmalar yapılabilir.
“İÇİMİZDEKİ TURİST”
Sivas’ta yaşayan orta yaş üstü vatandaşlarımıza şehrin genel yapısını tanımaları yönünde mahallelerde şehri tanıtıcı programlar yaparak Sivas hakkında daha geniş bilgilere sahip olmalarını sağlamak.
“DİVRİĞİ RAYBÜSÜNÜ SÜSLEMEK VE İKRAMLAR İLE YOLCULUK YAPILMASINI SAĞLAMAK”
Sivas Divriği arası ulaşım aracı olan RAYBÜSÜ Haftada iki gün yemekli ve eğlenceli bir tur haline getirmek için çalışma yapmak.
“ESNAF VİTRİNLERİNE SİVAS TANITIM AFİŞLERİ ASMAK”
Sivas’ta esnafların dükkan vitrinlerine belli bir ölçüde şehrin mevsimine göre tanıtım afişleri hazırlayarak GİTTİNİZMİ – GÖRDÜNÜZMÜ – TATDINIZMI şeklinde sloganlar ile dikkat çekici tanıtım afişleri yerleştirmek.
“SİVAS YILDIZ DAĞI ÇİM KAYAĞI”
Kışın Karda, Yazın Çim de Kaymak. Sivas Yıldız dağında kışın kardan Kayak için faydalanıldığı kadar yazında ÇİM Kayağı yapılması yönünde fayda sağlaması yönünde çalışmalar yapılabilir. Sivas Turizm Derneği olarak şehrimizin turizm alanında daha iyi yerlere gelebilmesi için sayın protokol ve değerli katılımcılar sizlere dernek olarak fikir, düşünce ve projelerden bahsettim. Tabi bunların hayata geçmesi ile birlikte şehirde turizm alanında daha iyi bir noktaya geleceğimiz kanaatindeyiz.” şeklinde konuşmasını sonlandırdı. (Hakan Bakar)

Başkan Bakar’dan Turizm Alanında Öneriler.