“Başardık” Türkiye gri listeden çıkarıldı!

Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarıldı. Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasının ardından yatırımcı girişlerinde artış sağlayacağı öngörülüyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Başardık” Türkiye gri listeden çıkarıldı!

ANKARA-BHA

Singapur’da düzenlenen  Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten FATF Genel Kurulu’nun 6’ıncısı gerçekleştirildi. Kurulda alınan karara göre, Türkiye ve Jamaika’nin artık FATF’ın artırılmış izleme sürecine tabi olmayacak.

Yatırım girişi artacak

Uzman kişilerin yorumlarına göre bu kararın Türkiye’ye gelen yatırımcılarda büyük artış olacak ve , küresel bazda ticari ilişkileri güçlenecek.

“Başardık”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından “başardık” notuyla paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında “Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konuyla ilgili paylaşımında şunları kaydetti:

“Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından 3 yılda bir açıklanan gri listeden çıkarılmış olmak, uyguladığımız politikaların başarılı olduğunun göstergelerinden biri oldu.

Kararlılıkla uyguladığımız politikalar, ihracatta yakaladığımız ivme, ithalatı ve dış ticaret açığını etkili ticaret politikaları tedbirleriyle azaltmamız ve uyguladığımız reformlar ülkemizi her geçen gün daha da ileri taşımakta ve Türkiye’nin küresel ekonomik sistemdeki yerini sağlamlaştırmaktadır”

“Başardık” Türkiye gri listeden çıkarıldı!