Balkan Vakfı’nı ağırlayan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: STK’ların hayalleri olmalı

Balkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa, Vakıf yönetimi ve üyelerinden Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a yeni dönemi için hayırlı olsun ziyareti…

featured
TOYGAR
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Ankara’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Balkan Vakfı, Ankara Kent Konseyi’nde Başkan Halil İbrahim Yılmaz ile bir araya geldi.

Balkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa, AKK Başkanlığına tekrar seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi ve “Yeni dönemin hem sayın başkan için hem de Ankara için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kuruldukları günden bu yana bir duruş sergilemeye çalıştıklarını anlatan Kuruşa, sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara’nın ihtiyacı olan daha etkin ve kalıcı eserler bırakan sivil toplum kuruluşlarıdır. Kamu otoritesi de bu tür STK’lara ihtiyaç duymaktadır. İki yıldır doğru olanı yapmaya, kalıcı ve etkili faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması nedeniyle 100 öğrencimize burs tahsis edeceğiz. Vakıf bünyemizde bir komisyon oluşturduk. Başvuruları almaya başladık. 20 Eylül’e kadar başvuruların tamamlanmasına müteakip ekim ayında öğrencilerimizin burslarını yatırmaya başlayacağız.

Balkan Vakfı’ndan “100 Yıllık Hasret”

Malumunuz Balkan coğrafyasında acı ve gözyaşı hep var olmuştur. Özellikle altını çizmek isterim ki Srebrenitsa’da yaşanan soykırımın ciddiye alınması gerekiyor. Bunu sadece anma törenleri ile hatırlamak orada yaşanan bu zulmün unutulmasını sağlayacaktır. Bunları anlatmak ve unutmamak bizim insanlık görevimiz olmalıdır. Dünyanın mazlum coğrafyalarında bu tür olayların yaşanmamasını istiyorsak yaşanmışları bilmek zorundayız. Bu bağlamda, bu yıl içerisinde ‘100 Yıllık Hasret’ başlığı altında birtakım çalışmalarımız olacak. Bunlardan bir tanesi Makedonya’dan Türkiye’ye göç etmiş ancak bu zamana kadar birbirleri ile hiç görüşmemiş bir ailenin hikâyesini anlatan bir belgeselimizi sevgili Ankaralılar ile buluşturacağız. Bunun çalışmalarında sona geldik hatta bitirdik diyebilirim.

Bizim en büyük hayalimiz organizasyonlarımızı gerçekleştirmek, gastronomi, müzik, halk dansları ve kültürümüzü yaşatmak, göçmen kardeşlerimizin aidiyet duygularını güçlendirebilmek, özel günlerinde kendilerine destek sağlamak ve anma programlarımızı gerçekleştirebilmek için ‘Balkan Parkı’ ve ‘Balkan Konağı’nı hayata geçirmektir. Ankara’da bir Balkan Parkı ya da tarihimiz için önem taşıyan Balkan kahramanlarının adının yaşatılacağı alanlar oluşturulmasını önemsiyoruz. Bu konuda yerel yönetimlerden destek istiyoruz.”

Bir kent hafızası oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Balkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzı Kuruşa, “Kentler için de bu böyle değil midir? Her kentin bir hafızası olur ve bu kentler hafızaları ile anılırlar, kaybolanların ise yeniden kente kazandırılması için çalışmalar yapılması gerekmektedir” dedi.

Halil İbrahim Yılmaz: STK’ların hayalleri olmalı

Balkan Vakfı’nın ziyareti için Başkan Hıfzı Kuruşa ve Vakıf heyetine teşekkür eden Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise şunları söyledi:

“Yaşadığınız kentin standardını artırmakla ilgili cümleler kuruyorsunuz. Arzu ettiğimiz sivil toplum kuruluşu modeli bu aslında. Ankara’da yaşayan insanların bu kentin refahıyla ilgili cümle kurması gerekiyor. Doğduğumuz bölgeye de kendi kazançlarımızla jest yapmamız lazım; kamusal kaynaklarla değil. Bu kentteki sivil toplum kuruluşlarının hayalleri olsun istiyoruz. İlk günden beri sivil toplum kuruluşları için kurduğum cümlenin arkasındayım; kentlisininiz. Siz bu kentin rengine, coşkusuna ve kültürüne katkı sağlayanlarsınız. Biz de bu süreçte sizinle birlikte çalışmaktan çok mutlu oluruz” dedi.

Balkan Vakfı’nı ağırlayan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz: STK’ların hayalleri olmalı