Bakan ve Vali, nükleer santral inşaatını denetledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaatında inceleme yaptı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Mersin’e giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Vali Ali Hamza Pehlivan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan, Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve beraberlerindeki heyet ile birlikte; yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanını ziyaret etti, çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgiler aldı.

“Yüzde 10’unu karşılayacak”

Bakan Bayraktar başkanlığında, Nükleer Denetleme Kurumu toplantı salonunda, inşaat çalışmalarının son durumu hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Saha içerisinde de incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, ” Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin ilk ünitesinin en kısa zamanda devreye alınabilmesi için çalışmalarımız hızla devam ediyor.  Bugün ilerlemeleri yerinde görmek için sahayı ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldık. Akkuyu NGS’de dört reaktörün inşaatı aynı anda devam ediyor. Birinci ünitenin inşa faaliyetlerini büyük oranda tamamladık. 2028 yılında inşallah tüm reaktörleri devreye alarak enerji ihtiyacımızın yüzde 10’unu buradan karşılayacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan ve Vali, nükleer santral inşaatını denetledi