Bakan Kurum "Çök Kapan Tutun" Tatbikatına Rize’de Katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Kurum "Çök Kapan Tutun" Tatbikatına Rize'de KatıldıÇevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Çök Kapan Tutun” tatbikatı ile ilgili, ”

Kurum, Rize’de bir restoranda saat 18.57’de cep telefonlarına gönderilen “Hayati Uyarı Bildirimi” ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı ile birlikte güvenli alanda “çök kapan tutun” hareketini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Rize milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Başkanı İshak Alim ve partililerle birlikte yaptı.

Kurum, tatbikat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir asırda T

Türkiye genelinde 80 bin kişinin depremde hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Deprem ile yaşamayı öğrenmek zorunda olduklarına değinen Kurum, “Deprem değil, çürük bina öldürür. Bügün de AFAD tüm Türkiye genelinde bizimde katıldığımız tatbikatta çök kapan, tutun tatbikatı çerçevesinde hem farkındalığı artırmak hemde ülke genelinde tatbikat çerçevesinde insanlarımızı bilinçlendirmek üzere böylesi bir programı icra ettiler: Bizde Rize’de Genel Başlan yardımcımız ile hep birlikte bu tatbikata katıldık.” diye konuştu.

Depremle ilgili yapılacak çalışmalara dikkat çeken Kurum, “Bizi istiyoruz ki; Türkiye yüzyılında depremlerde hiç bir canımızı kaybetmeyelim ve depremle mücadeleyi hep birlikte topyekün seferberlik ruhuyla yapalım. O yüzden bu meseleyi siyaset üstü görüyoruz. SAyın cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2012 yılında başlatmış olduğumuz tüm Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm seferberliği anlayışıyla çalışmalarımızı azimle kararlılıkla sürüdreceğiz. İnşallah 2035 yılına geldiğimizde ülkemizde sağlıksız hiçbir yapı bırakmamak adına 2025 yılına kadar tüm rüskli yapıların dönüşümünü hedefliyoruz. Bunu aziz milletimizle birlikte yapacağız. Top yekün seferberlik ruhu ile yapacağız. Nasıl tüm afetlerde bir beraber olduysak afetler sonrasında rize’miz, elazığ’ımız, Malatya’mız, İzmir’imiz için tüm 84 milyonun yüreği attıoysa inşallah aynı anlayışla seferberlik ruhu içeirisnde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Ülkemizi hepimiizn hayalş ettiği muasır medeniyetler seviyeisne çıkaracak, sağlam güçlü Türkiye yolunda adımlarımızı kararlılıkla atacağız.” (Ali Han Telatar)

Bakan Kurum "Çök Kapan Tutun" Tatbikatına Rize’de Katıldı