Bakan Güler: 15 Temmuz demokrasi zaferidir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 8. yılı yaklaşırken yaptığı açıklamada, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve ardından yapılan mücadeleyi anlattı. Güler, " 15 Temmuz demokrasi zaferidir" diye konuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Güler: 15 Temmuz demokrasi zaferidir

Ankara-BHA

Güler, 15 Temmuz’un ülke tarihindeki en büyük ihanetlerden biri olduğunu belirtti ve “Ben ve diğer vatansever silah arkadaşlarım düşman askerine bile yapılmayacak bir muamele ile karşılaştık” dedi. Bu hain girişimin, milletin cesareti, engin feraseti ve ordu-millet dayanışması sayesinde halkın iradesinin zaferine dönüştüğünü vurguladı.

FETÖ ile mücadelede son durum

Bakan Güler, FETÖ ile mücadelede gelinen son duruma ilişkin şu bilgileri verdi: “Bugüne kadar TSK’dan 23 bin 859 personel ihraç edilmiş, 2 bin 292 personelin ise rütbesi geri alınmıştır. Açığa alınan ve geçici görevden uzaklaştırılan personel sayısı 245’tir.” Güler, FETÖ ile mücadelenin, büyük bir hassasiyetle ve tavizsiz şekilde devam edeceğini belirtti.

Sınır güvenliği ve terörle mücadele

Hudut güvenliği hakkında bilgi veren Bakan Güler, 1 Temmuz 2023’ten 12 Temmuz 2024’e kadar 486 terör örgütü mensubunun hudut birliklerince yakalandığını belirtti. Bu kişilerin 334’ü FETÖ, 125’i PKK, 21’i DEAŞ ve 6’sı MLKP-DHKP/C terör örgütü mensubuydu.

Pençe operasyonları

Irak’ın kuzeyinde terör koridoru oluşturulmasını engellemek amacıyla başlatılan Pençe operasyonlarının detaylarına değinen Güler, bu operasyonlarla bugüne kadar 2 bin 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Ayrıca, 2 bin 846 mağara ve sığınağın kullanılamaz hale getirildiğini ve 5 bin 142 mayın ve el yapımı patlayıcının imha edildiğini belirtti.

Uluslararası işbirliği ve beklentiler

Güler, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti ve özellikle NATO müttefiklerinden daha fazla destek beklediklerini vurguladı. Irak ile terörle mücadelede başlayan işbirliği görüşmelerinin olumlu bir atmosferde devam ettiğini belirten Güler, “Irak ilk kez PKK’yı sadece Türkiye’nin değil, kendi problemi olarak da görüyor” dedi.

Şehitlere saygı ve şükran

Bakan Güler, 15 Temmuz gecesi şehit olan aziz vatandaşları rahmetle yad ederken, gazilere ve demokrasi destanını yazan vatandaşlara saygı ve şükranlarını sundu.

Bakan Güler: 15 Temmuz demokrasi zaferidir