Bahçeli’den UEFA’ya sert tepki; Soruşturma maksatlıdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti sonrası UEFA'dan soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi. Bahçeli, "UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur" dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli’den UEFA’ya sert tepki; Soruşturma maksatlıdır

Ankara-BHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merih Demiral’ın gol sevinici olarak bozkurt işareti yaptıktan sonra UEFA tarafından soruşturma açılmasını sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, ” Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiştir” diye konuştu.

Bozkurt işareti dünyaya mesajdır

Merih Demiral’ın attığı golün ardından yaptığı bozkurt işaretinin Türk milletinin dünyaya mesajı olduğuna değinen Bahçeli, ” UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur” ifadelerini kullandı.

UEFA’nın soruşturma kararını kınadığını aktaran Bahçeli, “ahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir” diyerek sağ duyu mesajı verdi.

Alman İçişleri Bakanı Faese, bozkurt işareti aşırı sağcılık olarak niteledi

Konya ilişkin açıklamalarda bulunan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser,  “Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak tamamıyla kabul edilemez. “UEFA’nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz.”

UEFA’dan soruşturma

UEFA’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır.”

 

Bahçeli’den UEFA’ya sert tepki; Soruşturma maksatlıdır