Avrupalı Sinoplular, iftarda buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupalı Sinoplular, iftarda buluştuErdal Öztürk
GELSENKIRCHEN – Merkezi Almanya’nın Iserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin (ASİDER) geleneksel iftar yemeği, Almanya’nın değişik kentlerinde yaşayan Sinopluları biraraya getirdi. Gelsenkirchen’deki DİTİB’a bağlı Mescidi- Aksa Camisi’nin Etkinlik Salonu’ndaki iftar yemeğine; Münster Muavin Konsolosu Dündar Evliyaoğlu, Ahlen Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Ulusoy, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, NRW Veli Dernekleri Federasyonu Eş Başkanı Ali Sak, St.-Antonius-Hospital Kleve Başhekimi Ufuk Günduğ, Bartınlılar Dernek Başkanı Yaşar Çil, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Avrupa Sinoplular Cenaze Fonu (ASİCEN) Başkanı Arslan Ünal, Yeşilobalılar Derneği Başkanı Murat Özcan, Yeşilobalılar Sevdalılar 57 Derneği Başkanı Erol Demirel, İslami Relief Başkan Yardımcısı Nuri Köseli, Iserlohn Belediye Meclis Üyesi Ercan Atay, Araştırmacı Yazar Yusuf Özçelik ile 200’e yakın davetli katıldı.
 
İftar yemeğinin açılış konuşmasını yapan ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan Avrupalı Türklere deprem bölgesine ve depremzedelere yardım çağrısı yaparak “Bugün burada Avrupalı Sinopluların iftar sofrasını paylaşarak bizleri onurlandırdınız. Hepinize ASİDER yönetim kurulu adına şükranlarımı sunuyorum.
Size çeyrek asra aşkın Avrupa’da faaliyet gösteren ve Avrupa‘da yaşayan 200 bin Sinopluyu kucaklayan ASİDER’imizin çalışmaları hakkından detaylı bilgi vermek istiyordum. Ama bunun yerine, ülkemizde yaşanan dünya tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Ülkemiz, dünya tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadı. 11 kentimizde büyük yıkım oldu. 10 binlerce insanımız hayatını kaybetti. 100 binlerce insanımız evsiz kaldı. Çadırkentlerde, konteynırlarda yaşıyorlar. Depremin, ilk gününden bugüne kadar depremin yaralarını sarmak için devlet olarak, millet olarak el ele verdik. Avrupalı Türkler olarak seferber olduk.
 
Lakin, depremzedelerimiz evlerine geçene kadar, sıcak yuvalarına girene kadar görevimiz bitmiş değil. Sizlerden ricam ilk günkü gibi yardımlarımızı depremzedelere ulaştırmaya devam edelim. Fitre ve zekatlarımızı depremzedelerimize gönderelim“ dedi. 14 Mayıs’da yapılacak seçimler hakkında biraçıklama yapan Çalışkan „Sandığa giderek oyunuzu lütfen kullanın. Avrupalı Türkler olarak seçme hakkının bize verilmesi büyük bir kazanım. Yurtdışında 3,5 milyona yakına seçmenimiz var. Bu Türkiye‘dek 17 ilden daha fazla. Devlet büyüklerimizden, siyasilerimizden yurtdışının ayrı bir seçim bölgesi yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda, Avrupalı Türkler olarak bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız“ dedi. Ahlen Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Ulusoy, UİD Genel Başkanı Köksal Kuş, İslami Relief Başkan Yardımcısı Nuri Köseli ve Münster Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Dündar Evliyaoğlu da iftar yemeğinde yaptığı konuşmalarda faziletine değinerek, Avrupalı Türklerin depremzedelere yardımlarını devam ettirmelerini istediler. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Avrupalı Sinoplular, iftarda buluştu