Ateş suikastının tetikçisi konuştu: Ankara’ya siyasi suikast sebebiyle gelmedim

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin duruşma gerçekleştirildi. Ateş'in katil zanlısı Eray Özyağci, "Ankara'ya siyasi cinayet için değil, Doğukan Çep'ten Ateş'i ayaklarından vurması için telkin alarak geldiğini söyledi. Özyağci, "Bir kişi, hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladı. Ben de onlara ateş ettim" diye konuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ateş suikastının tetikçisi konuştu: Ankara’ya siyasi suikast sebebiyle gelmedim

Ankara-BHA

30 Aralık 2022’de gerçekleşen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin duruşma bugün Sincan Adliyesi’nde gerçekleşti. Duruşmaya,; Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları Atila Kaya, Suat Başaran, Hakan Ünser ve Alişan Satılmış, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem ince ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sinan Ateş davasını takip etmek üzere Sincan Adliyesi’ne geldiler.

Cinayetin azmettiricisi olduğunu kabul etti

Duruşmada tetikçi Özyağci’nin ardından cinayetin azmettiricisi oldığu iddia edilen  Doğukan Çep savunma yaptı. Çep; cinayetin azmettiricisi olduğunu kabul ederek, ” Planı ben yaptım ama amacım öldürmek değildi. Eğer ben bir suikast düzenlettirecek olsaydım, motorla yanlarından geçerken ateş ettirebilirdim” diye konuştu.

Ateş’i suçladı

Kendisine bu cinayeti neden azmettirildiği sorulunca Çep, ” Sinan Ateş bir dava dosyası için bana söz verdi. Benden para istedi, gönderdim ama sözünü tutmadı” diyerek Ateş’in kendisinden para aldığını iddia etti.

Çep’in, dolandırıldığı için öfkelendiğini söylediğini iddia eden Özyağci, “Abi, sen beni biliyorsun. Sen ayarla ben ayaklarından vururum’ dedim. Daha sonra Suat Kurt’u aradım. Ona ‘Ankara’da bir hasmım var ayaklarından vuracağım yardım eder misin?’ dedim. O da kabul etti.” ifadesini kullandı.

 

 

Ateş suikastının tetikçisi konuştu: Ankara’ya siyasi suikast sebebiyle gelmedim