Ardahan geceyi ayakta geçirdi

Ardahan'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Altyapısı çöken şehirde vatandaşlar geceyi ayakta geçirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan geceyi ayakta geçirdi

ARDAHAN-BHA

Yoğun yağış, kentin bazı bölgelerinde su baskınlarına yol açtı. Şehir Merkezinde sağanak yağmur nedeniyle ev ve iş yerlerinin giriş katları suyla doldu. Patlayan kanalizasyon suları ise evlerden çıktı.

Atatürk Mahallesinde kanalizasyonun tıkanması nedeniyle evini su basan Güven Aktaş isimli vatandaş, evin içine dolan lağım sularını kovalarla boşalttı. Şehrin birçok yerinde meydana gelen su baskınlarına belediye ekiplerinin ise yetersiz kaldığı görüldü.

Evi lağım suyu ile dolan Güven Aktaş isimli vatandaş, Ardahan Belediyesini defalarca aramasına rağmen hiçbir yetkilinin yardıma gelmediğini belirterek, “Kanalizasyonun tıkanması nedeniyle lağım suları evimizi bastı. Kovalarla boşaltmaya çalışıyoruz. Birçok kez aramama rağmen belediye yardıma gelmedi. Belediye Başkanını bile cep telefonundan 3 defa aradım. Cevap bile vermedi. Mahallemizde her yağmur yağışında kanalizasyon suları evlerimizden çıkıyor. Bu gece yağan yağmurda da aynısı oldu. Ev eşyalarımız lağım suyu ile kirlendi. Halılarımız, koltuklarımız birçok eşyamız mahvoldu. Bu mahallenin kanalizasyonunda sıkıntı var. Her yağmur yağışında aynı çileyi çekiyoruz. Belediyeye defalarca başvurmamıza rağmen bu sorunu gidermedi” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgede son günlerde etkili olan sağanak yağışların hafta sonuna kadar devam edeceği uyarısında bulunarak vatandaşları ve yetkilileri meydana gelebilecek afetlere karşı uyardı.

Ardahan geceyi ayakta geçirdi