Ardahan-Ardanuç yolunda TIR kazası meydana geldi

Kazakistan’dan orman ürünlerini taşıyan ve Sarp Gümrük Kapısı’na götüren 08ADP 08 Plakalı TIR şoförü, fren balatasının aşınması ve ısınması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan kayalıklara çarpı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ARDAHAN-BHA

Ardahan- Ardanuç yolunda fren arızası yaşayan TIR, yol kenarında bulunan kayalıklara çarparak durabildi.

Kazakistan’dan orman ürünlerini taşıyan ve Sarp Gümrük Kapısı’na götüren 08ADP 08 Plakalı TIR şoförü, fren balatasının aşınması ve ısınması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan kayalıklara çarpı. Çarpmanın etkisiyle araç ciddi hasar alırken, Kazakistan uyruklu şoför trafik kazasında yara almadan kurtuldu. Gümrük malları olay yerine getirilen başka TIR’a yüklendi. Ardanuç İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, trafik kazasının yaşandığı yolda güvenlik önlemleri alarak yeni bir kazanın yaşanmaması için yoğun önlem aldı.

Yıllardır dile getirdiğimiz Ardahan – Ardanuç arasında tünel yapılmasının ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu yaşanan trafik kazalarından da anlaşılmaktadır.

Öte yandan 7 gün önce ilk kez Ardahan tarafından Sahara’dan aşağıya inen Erzurumlu TIR şoförü Necmi B. Yönetimindeki TIR, Azerbaycan’dan Trabzon’a gittiğini, böylesine kötü bir yol görmediğini, dizleri titreyerek rampaları indiğini, bu yolların TIR trafiğine uygun olmadığını, Bilbian tarafında bulunan virajlı yolların daha kötü olduğunu, oralarda çok kazanın olabileceğini söyledi.

Ardahan-Ardanuç yolunda TIR kazası meydana geldi