Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama

Ankara merkezli dört ilde, FETÖ/PDY'nin askeri sınavlarda usulsüzlük yapan üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 13’ü tutuklandı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama

Ankara, Diyarbakır, Denizli ve Kayseri’de FETÖ/PDY’nin askeri sınavlarda usulsüzlük yapan üyelerine yönelik operasyon yapıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan ve terör örgütü FETÖ/PDY’ye üye olmak suçundan aranan 20 şüpheli, belirlenen adreslere düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheliler arasında Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu (JATEK) mülakatlarında avantajlı kodlama ile başarılı olan bir astsubay ve bir polis memuru, askeri lise sınavları öncesinde sınav sorularını alan dört eski askeri öğrenci ve çeşitli suçlardan aranan 14 kişi bulunuyor. Bu kişiler arasında, ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme’ ve ‘FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olma’ suçlarından 6 ila 14 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişiler de var. Şüpheliler, ‘Gaybubet evi’ olarak bilinen hücre evlerinde saklanırken yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 13’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki şüphelinin emniyetteki sorgusu ise devam ediyor.

Ankara merkezli operasyonda 13 tutuklama