Ankara Kent Konseyi sahipsiz hayvanlar sorunu için çalıştay düzenliyor

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara ili genelinde sahipsiz hayvanlar sorununa kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması için ulaşılabilen tüm paydaşları bir araya topluyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK), Ankara ili genelinde sahipsiz hayvanlar sorununa kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması için ulaşılabilen tüm paydaşları bir araya topluyor.

Ankara Kent Konseyinde, Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkıları, Veteriner Hekimleri Odası ile Yarın Vakfı ve AKK Hayvan Hakları ve Sokak Hayvanları Çalışma Grubu işbirliğinde, 4 Ekim Cuma günü yapılacak olan ‘Sahipsiz Hayvanlar için Çözüm Arama-AHDOST Çalıştayı’nda, kent genelinde yaşanan sahipsiz hayvanlar sorununu çözmek için sivil toplum örgütleri ile belediyelere çağrılar yapıldı.

Ankara Kent Konseyinin girişimleriyle Veteriner Hekimleri Odasından Ankara Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerinden sivil toplum örgütlerine kadar herkes, sorunun değil çözümün parçası olalım diyerek birlikte çalışmaya başladılar.

Son katılımlarla 3 bini aşkın bileşeniyle Ankara Kent Konseyi, bu çalışmanın başlamasında proaktif davranarak kentin sorununu kentliyle birlikte çözmek ve diğer illere Ankara özelinde örnek bir çalışma oluşturmak için ilk adımları attı.

Bileşen ve çözüm ortaklarının çağrılı olduğu Çalıştayın ilk bölümündeki konuşmaların ardından çözüm arama masaları oluşturulacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığının destekleyerek katkı verdiği çalıştayın 1. oturumda barınmadan beslenmeye, sahiplendirmeden kısırlaştırmaya ve yakalamaya kadar tüm başlıklarda kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretilecek.

Çalıştayın 2. oturumunda ise bu çözümlerin uygulanabilmesi için nasıl bir organizasyona ihtiyaç olduğunu ortaya konulacak.

Mevcut durumun ortaya konularak, uygulanabilir ve sürdürülebilir katılımcı programlar oluşturulması, fayda maliyet analizleri çerçevesinde çalışmalar yapılması planlanıyor.

Ülke genelinde örnek bir çalışma olması düşünülen proje uygulaması başladığında kentin hem sokakları güvenli hem de hayvan haklarına özenli bir kent haline getirilmesi hedefleniyor.

Aynı gün, öncesinde Ankara Kent Konseyi Hayvan Hakları ve Sokak Hayvanları Çalışma Grubu toplantısının da yapılacağı Çalıştay sonuçları, siyasi parti yönetimleri ve diğer illerin yerel yönetimleri, devlet kurumlarıyla ve mahalli idarelerle de paylaşılarak sorunun ülke genelinde çözülmesine de katkı sağlayacağı bildirildi.

Ankara Kent Konseyi bünyesinde yapılacak olan etkinliğin düzenleme kurulunda ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Şener, AKK YK Üyesi, Çevre ve İklim Meclisi Başkanı Ömer Şan, YK Üyesi ve Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, Yarın Vakfı temsilcisi Güntekin Güntay, AKK Hayvan Hakları Çalışma Grubu önceki dönem sözcüsü Rabia (Erentuğ) Kocakavak yer alıyor.

Öte yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş ile AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın da 4 Ekim’deki, ‘Sahipsiz Hayvanlar için Çözüm Arama Çalıştayı’ açılışına katılarak birer konuşma yapmaları bekleniyor.

Ankara Kent Konseyi sahipsiz hayvanlar sorunu için çalıştay düzenliyor