Ankara Kent Konseyi Haber Bülteni ilk sayısıyla yayında

Ankara Kent Konseyi (AKK) aylık Haber Bülteni’nin ilk sayısı çıktı. Hem basılı olarak hem de dijitalden okurlarıyla buluşacak olan bültene ankarakentkonseyi.org.tr adresinden ulaşılabilecek.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Haber Bülteni’nin ilk sayısı yayımlandı.

Bültende, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın Ankara Kent Konseyi’nin 6. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaların önemli bölümlerine yer verdi. Genel Kurul’da oluşan yeni kurullar ve AKK’nin benzersiz 5 yılının özeti de yer alıyor.

Gelecek mesajları var…

AKK Haber Bülteni’nin ilk sayısının manşetinde ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın “Bu seyirde yüzde 100 samimiyet var” ifadesi bulunuyor. Ayrıca Mansur Yavaş’ın Ankara’nın daha yaşanabilir bir şehir olması yönünde attığı adımları ile kent yönetiminde hâkim olan

  • “Bu Seyirde Herkes Kaptan”
  • “Ortak Akıl”
  • “Katılımcı Belediyecilik”

gibi konular ile geleceğe dönük proje ve mesajlar aktarılıyor.

Kentin yüzde 100’ü ile yönetim…

Rekor oy oranı ile güven tazeleyen Mansur Yavaş, Ankara’yı Başkan seçilirken aldığı yüzde 60’lık oy ile değil Ankaralıların yüzde 100’ü ile yönetmek istediğini ve bunu uygulamaya çalıştığını özellikle belirtiyor.

Yavaş, Ankara’ya en iyi hizmet için 25 belediye başkanıyla birlikte hareket edeceklerini de dile getiriyor.

Gücü etkisinde vurgusu…

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da “Bu Seyirde Herkes Kaptan” başlıklı değerlendirmesinde önemli hususları dile getiriyor.

AKK’nin 6. Olağan Genel Kurulunu anlatırken, “Katılımcı yönetimin kalbi, buradaki herkesin iyi niyeti ve büyük emeğiyle Ankara’da attı. Ve gücümüzün, etkimizde olduğunu dünya âlem gördü” ifadelerine yer veren Halil İbrahim Yılmaz, özellikle şunları vurguluyor:

“Bu seyirde, birbirimize kul olmadan, birbirimizi kutuplaştırmadan, her birimizin emek verdiği alanın kaptanı ve o alanın öncüsü olduğunu dağa taşa ilan ettik.”

Yılmaz, Ankara Kent Konseyi’nin misyonunu hatırlatarak, başkentin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Yıldız isimler kurullarda…

5 yıllık sürede 100 binden fazla aktif yurttaş katılımının olduğu 6 binin üzerinde toplantı ve etkinlik, 15 bine yakın Meclis ve Çalışma Grubu gönüllüsü ile birlikte 25 milyon global etkileşim gerçekleşirken, 10 ulusal ve 3 uluslararası ödül ile 120 tavsiye kararının alındığı Ankara Kent Konseyi’nin kurullarında yer alan yıldız isimler de bültende fotoğraflarıyla yer alıyor.

AKK Haber Bülteni her ay yayımlanacak

AKK Haber Bülteni’nin Yayın Danışma Kurulu Dr. Süleyman Basa başkanlığındaki deneyimli ve genç isimlerden oluşurken, bültenin Yayın Koordinatörlüğünü Orhan Kemal Erkılıç yapıyor.

İlk sayısı basılarak dağıtımı sağlanan bülten her ay düzenli olarak AKK’nin resmi internet sitesi ankarakentkonseyi.org.tr ve sosyal medya hesaplarından da kamuoyu ile paylaşılacak.

BÜLTENİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ankara Kent Konseyi Haber Bülteni ilk sayısıyla yayında