Ankara Bilim Üniversitesi ilk mezuniyet heyecanını yaşadı

Ankara Bilim Üniversitesi (ABÜ) 2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Bilim Üniversitesi ilk mezuniyet heyecanını yaşadı

Ankara-BHA

2019 yılında faaliyetlerine başlayan; 3 fakülte, bir enstitü ve bir eğitim programını bünyesinde barındıran Ankara Bilim Üniversitesi, 2023-2024 döneminde ilk mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Tören, Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ali Köse, ABÜ Rektörü Yavuz Demir, Prof. Dr. Haluk Pamir, akademisyenler, mezun olan öğrenciler ve öğrencilerin ailesinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törenini açılış konuşmalarını Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ali Köse, ABÜ Rektörü Yavuz Demir ve  Prof. Dr. Haluk Pamir yaptı.

“Bu başarı sadece sizin değil yakınlarınızın de başarısıdır”

Mezun olan öğrencilere seslenen Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ali Köse, “Sizler bu okulun ilk mezunları olarak tarihe geçiyorsunuz. Bu başarı sadece sizin değil yakınlarınızın de başarısıdır. Hepiniz büyük bir azim ve kararlılıkla bugün bu noktaya geldiniz. Bugün burada olmanızın arkasında çok çalışmanızın ve özverili oluşunuz olduğunu biliyoruz” dedi.

Öğrencilerin ailelerine de hitap eden Köse, ” Mezuniyet başarısını onlarla birlikte başarıyorsunuz. Onlara verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz sabır için sizlere teşekkür ederim.” diye konuştu.

“Ben de mezun oldum”

Açılış konuşmalarında söz alan ABÜ Rektörü Yavuz Demir,  Ankara Bilim Üniversitesi’nin ilk mezuniyet törenine katılmanın kendisi için çok büyük bir onur olduğunda değindi. Demir, sadece öğrencilerin değil kendisinin de mezun olduğu ifade etti.

Demir, ” Bir çocuğun ilkokulda ilk kelime yazmayı öğrendiği dönemden sonra hep aynı ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ sorusu sorulur.  Artık büyüdünüz ve ne olmak cevabını verdiğiniz andır. ” diye konuştu.

Törende onur konuğu olarak açılış konuşması yapan  Prof. Dr. Haluk Pamir, “Ankara Bilim Üniversitesi’nde 4 yıl aradan sonra mezuniyet törenine katıl benim için büyük bir onur” dedi.

1968 yılında üniversiteden mezun olduğunu söyleyen Pamir, mezun olan öğrencilere kariyeri ve akademik geçmişi hakkında konuştu.

Mansur Yavaş’tan tebrik mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, günlük programının yoğun olması sebebiyle törene katılamadı .ABB Başkanı  Yavaş,  ABÜ 2023-2024 mezunu öğrencilerini kutlayan bir mesaj yayınladı. Yavaş, öğrencileri tebrik ederek, mezuniyet sonrası hayatlarında başarılar diledi.

 

Kep atma töreni yapıldı

Tören; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Simurg Eğitim Program bölümlerinden mezun olan öğrenciler 4 yıl boyunca derslerine giren hocalarının ellerinden mezuniyet başarı belgelerini aldılar. Tören öğrencilerin  gerçekleştirdiği kep atma töreniyle sona erdi.

 

 

 

 

Ankara Bilim Üniversitesi ilk mezuniyet heyecanını yaşadı