ANFA Genel Müdürlüğü Ankara Genelinde ve İlçelerde Orta refüjlerde ve tüm yeşil alanlardaki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor:

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANFA Genel Müdürlüğü Ankara Genelinde ve İlçelerde Orta refüjlerde ve tüm yeşil alanlardaki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor:Yaşar TONBAK/ Beypazarı (BHA)- ANFA Genel Müdürlüğü, Ankara genelinde ve tüm ilçelerde kalan sorumluluk alanı içinde bulunan Orta refüzelerde ve tüm yeşil alan ile parklardaki çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini bildirdi.
ANFA Genel Müdürlüğü Beypazarı İlçesinde çalışmalarını 43 Peyzaj personeli ile yürüttüklerini, buralara dikilen güllerin ve çiçeklerin ise ilçede bulunan iki Serada yetiştirilerek başkentte ve ilçelerinde toprakla buluşturduklarını kaydetti.
Başkentin Park ve bahçelerine dikilecek çiçekler için Beypazarı İlçesinde Eti soda işbirliği ile Sera kurduklarına değinen ANFA genel Müdürlüğü, “Yaptığımız ilk seramız 12 dönüm alanı kaplıyor. Burada 26 Personel istihdam ediliyor. Seramızda yıllık olarak 100 bin adet Aromatik bitki ve 1 milyon adet mevsimlik çiçekler üretimi yapıyoruz ”dedi.
2. Sera kuruldu:
Başken Ankara’nın Park ve bahçelerin daha güzel ve yeşil bir alana kavuşturulması, mevsimlik çiçeklerin yenileriyle değiştirilmesi kapsamında, üretimi artırmak üzere 2. Seranın kurulduğunu bildiren ANFA yetkilileri, şu ifadelere yer verdi:
“ANFA Genel Müdürlüğü olarak Ankara merkezi olmak üzere tüm ilçelerinde bulunan, orta refüj ve diğer alanlara dikimi yapılmak üzere çiçek ve Aromatik bitki üretimi için 2. Seramızı kurduk. Burada da 16 personel istihdam ediyoruz. Bu seralarımızda yıllık 10 milyon fide, yada aromatik bitki üretimi planlıyoruz. Bu seramızda yıllık çiçek ve tıbbi aromatik bitkileri üreterek, bu fideleri uygun fiyatla üreticilere teslim ediyoruz ve kalkınmaları için destek oluyoruz.”
ANFA; Köylü Kadınları destekliyoruz:
ANFA Genel Müdürlüğü olarak Köylü Kadınları Destekleme Projesi kapsamında, fide teslim ediyor ve fideleri teslim alan kadınlar, bu fidelere bakım yapıp, büyütmesinin akabinde belli ücret karşılığında fideleri ANFA’ya geri veriyorlar. Bu sayede Köylü kadınlarımız çiçek yetiştirmekle de, kazanç elde etmiş oluyorlar. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

ANFA Genel Müdürlüğü Ankara Genelinde ve İlçelerde Orta refüjlerde ve tüm yeşil alanlardaki çalışmalarını titizlikle sürdürüyor: