Amasya’da Türkiye’nin ilk Örnek Konsepti ”Bilgi Evi” Hizmete Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya'da Türkiye'nin ilk Örnek Konsepti ''Bilgi Evi'' Hizmete AçıldıBetül Yılmaz/Amasya-BHA

Amasya’nın Suluova İlçesinde, Suluova Belediyesi Tarafından ”Adnan Menderes Millet Bahçesi ve Bilgi Evi” Projesi
Hizmete Açıldı.

Kültür Bakanlığı ile Suluova Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen “Adnan Menderes Millet Bahçesi ve Bilgi Evi” Projesinde yer alan Bilgi Evi binası, tasarım ve işlevselliği ile Türkiye’deki ilk örnek konsept projelerden biri konumunda olup huzurlu ortamı ve konforu ile öne çıkıyor. Bilgi Evi, haftanın yedi günü 08.00-22.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Farklı tasarımıyla dikkat çeken 3 katlı Bilgi Evi binası Adnan Menderes Millet Bahçesi içerisinde yer alırken Suluova Belediyesi tarafından yapılan her iki mekan da vatandaşların güzel vakit geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri ve aynı zamanda da sohbet edip bilgi edinebilecekleri yeni bir proje ve yeni bir yaşam alanı olarak büyük beğeni kazandı.

Adnan Menderes Millet Bahçesi ve Bilgi Evi binasındaki cafe bölümünde düzenlenen tanıtım toplantısında ilçe protokolü ile bir araya gelen Belediye Başkanı Fatih Üçok, fiziki belediye hizmetlerinin yanı sıra ilçe genelinde çok sayıda sosyal, kültürel ve sportif yatırımlar yaptıklarını, bu kapsamda şehrin ve gençlerin gelişimine katkı sağlayacak modern bir yaşam alanı ile örnek bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Eğitimci bir belediye başkanı olarak ilçemiz gençlerini daha yetkin, yeterli ve donanımlı geleceğe hazırlamak için pozitif ayrımcılık hizmetleri yaptıklarının altını çizen Başkanımız Üçok açıklamasında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımızın bize rehberlik ettiği vizyon çerçevesinde millet bahçesi ve kıraathanesi(bilgi evi) konsepti hizmetini ilçemizde hayata geçirmiş olup bu proje bölgemizdeki ilk örnek projedir. Belediye olarak Kültür bakanlığımızla işbirliği yaparak insanların ev ve iş ortamları dışında güzel vakit geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri ve aynı zamanda da sohbet edip bilgi edinebilecekleri bir millet bahçesi ve bilgi evi projesi üzerinde çalıştık. Yarınımızı emanet edeceğimiz ilçemiz gençlerini daha ahlaklı ve donanımlı yetiştirmek adına daha huzurlu, güvenli ve konforlu örnek bir projeyi hizmete sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.
Her şeyiyle konforlu ve huzurlu örnek konsept bir projeyi ilçe halkımıza, öğrenci ve gençlerimize kazandırdık. Katkılarından dolayısı İlçe Kaymakamlığımıza, Amasya İl Kültür Müdürlüğümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.” dedi. (Betül Yılmaz)

Amasya’da Türkiye’nin ilk Örnek Konsepti ”Bilgi Evi” Hizmete Açıldı