AMASYA’DA ÇİFTÇİLERE KANOLA TOHUMU DAĞITILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AMASYA'DA ÇİFTÇİLERE KANOLA TOHUMU DAĞITILDIAmasya Valisi Mustafa MASATLI, ‘İlimizdeki Toprak Verimliliğini En İyi Şekilde Kullanarak Tarımsal Üretimi Arttırmayı Hedefliyoruz’ dedi.
Vali Mustafa Masatlı, Kuru Tarım Alanlarında Yağlık Kanola Geliştirme Projesi kapsamında ‘Kanola Tohumu’ Dağıtım Törenine katıldı. Programda ayrıca protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, il genel meclis üyeleri, üreticiler ve basın mensupları yer aldı.
Vali Mustafa Masatlı ise konuşmasında şunları kaydetti: “Amasya bulunduğu coğrafya itibariyle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı ve tarımsal hasılası ülke ortalamasının üzerinde olan bir ilimizdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki hükümetlerimizin son 19 yılda tarım ve hayvancılık alanında yaptığı sayısız destek ve teşvikten Amasya’da payını almıştır.Türkiye’de toprak büyüklüğünde 60. İl konumundayız. Ülkemiz genelinde Kenevir Tohumu ve Hünnap üretiminde 1’inci, Şeker Pancarı Tohumu ve Amasya Elmasında 2’nci, Kuru Soğanda 3’üncü, Bamya ve Salatalıkta ise 5’inci, Kiraz ve Ayvada 7’inci, Marulda 10’uncu, Domates ve Patlıcanda 18. ve 19. sırada yer almaktayız.Üretime katkı sunmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleri ile “Kuru Tarım Alanlarında Yağlık Kanola Geliştirme Projesini” hayata geçiriyoruz.
Bu proje ile nadas alanlarının doğru uygulamalarla tarımsal üretime kazandırılması, kısıtlı su kullanımı yöntemlerinin teşvik edecek uygulamaların yaygınlaştırılması, üreticilerimizin gelirlerinin arttırılması, alternatif yağlı tohumlu bitki yetiştiriciliğinin ve yağlı tohumlu bitkilerin üretiminin arttırılması amaçlanmıştır.
Proje kapsamında Bakanlığımızın %75 hibe katkısı ile toplam proje tutarı 95 Bin TL olan 50 ünite tohum Taşova İlçemizdeki 1000 dekar araziye ekilmek üzere üreticilerimize teslim edilecektir.
Dağıtımını yapacağımız bu tohumların Taşova İlçemize ve İlimiz tarımına hayırlı olmasını diliyor, Amasya’mıza her alanda büyük yatırımlar yaparak, insanımızın yaşam standartlarının yükseltilmesine imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarak, bu proje özelinde Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında 1000 dekarlık alana ekilmek üzere temin edilen 95 bin TL bedelli Kanola Tohumu, Vali Mustafa MASATLI ve protokol üyeleri tarafından hak sahibi çiftçilere dağıtıldı. (Betül Yılmaz)

AMASYA’DA ÇİFTÇİLERE KANOLA TOHUMU DAĞITILDI