Amasya’da ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ Hayata Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya'da ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ Hayata GeçirildiBetül Yılmaz/Amasya-BHA
Vali Mustafa MASATLI, Valilik Öncülüğünde Gerçekleştirilen Proje Kapsamında 120 Adet Buzağı Kabini ve Ekipmanlarını Üreticilere Teslim Etti.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Valilik öncülüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DOKAP tarafından desteklenen ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ kapsamında; toplam maliyeti 867.300 TL olan 120’şer adet Buzağı Kabini, Buzağı Altlığı ve Buzağı Biberonu Dağıtım Törenine katıldı. Programda ayrıca protokol üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve üreticiler yer aldı.

Programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdür V. Hayrullah Göktekin projenin detayları hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra konuşan üretici ise projenin hazırlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Mustafa Masatlı ise konuşmasında şunları kaydetti: “Amasya ilimiz tarım ve hayvancılık bakımından bölgemizin önemli bir merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.Desteklemelerimizin önemli bir ayağını da hayvancılık projeleri oluşturmaktadır. Çünkü Amasya hayvancılıkta başta Suluova ilçemiz olmak üzere, önemli bir potansiyele ve fiyat belirleme gücüne sahiptir.

Biz de bu potansiyeli daha da üst noktalara taşımak adına, Suluova ilçemizde faaliyet gösteren ve Ülkemizde alanında ilk olan Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi (TDİB) Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut kurumsal kimliği ile yönetimini, fiziki ve teknik altyapısını güçlendirmekle işe başladık.Bugün de DOKAP’ın %60 hibe desteği ile “Buzağını Yaşat İşletmene Can Kat Projesi” kapsamında 120’şer adet buzağı kabini, buzağı altlığı ve buzağı biberonunu üreticilerimize teslim ediyoruz.

Dağıtımını yapacağımız ekipmanların üreticilerimize ve Amasya’mıza hayırlı olmasını diliyor, bu vesileyle tüm bu çalışmalarımızın yapılmasında bizlere vizyon çizen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarak, Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve DOKAP’a teşekkür ediyorum ”dedi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında temin edilen toplam 867.300 TL bedelli, 120 adet buzağı kabini, 120 adet buzağı altlığı ve 120 adet buzağı biberonu, Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyeleri tarafından hak sahibi üreticilere teslim edildi. (Betül Yılmaz)

Amasya’da ‘Buzağını Yaşat, İşletmene Can Kat Projesi’ Hayata Geçirildi