Amasya Valiliği il Özel idaresi Bünyesine 6 Adet iş Makinası Hizmete Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya Valiliği il Özel idaresi Bünyesine 6 Adet iş Makinası Hizmete AlındıAmasya Valisi Mustafa Masatlı, İl Özel İdare bünyesine kazandırılan 6 adet iş makinesinin hizmete alım törenine katıldı. İl Özel İdare yerleşkesinde düzenlenen programa ayrıca Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Eraslan, protokol üyeleri, siyasi partileri yöneticileri ve özel idare çalışanları katıldı.
 
Törende birer konuşma yapan Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ile Hasan Çilez yeni iş makinelerinin özel idare teşkilatına ve Amasya’ya hayırlı olmasını temenni ettiler.
 
Vali Mustafa Masatlı ise konuşmasında şunları ifade etti: “İl Özel İdaremiz özellikle köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, şehirlerde sağlanan hizmetleri kırsal kesimlere de taşımak anlamında önemli faaliyetler yürütmektedir.
 
Özel İdaremizin başlıca faaliyetleri yol, altyapı, içme suyu ve kanalizasyon hizmetleri olmakla birlikte; sosyal donatılar, spor tesisleri ve parklar gibi yaşam alanları ile de halkımıza hizmet edilmektedir.
 
Özel İdaremizin bu görevlerinin yanında, son iki yılda farklı bir hizmet anlayışı ile tarımsal sulama, hayvancılık ve tarımsal desteklemelere de ağırlık vermiş bulunuyoruz.
 
Bu kapsamda Özel İdaremizin 2021 yılında tarımsal sulama yatırımlarını bir önceki yıla göre yaklaşık 15 kat arttırarak 46 milyon TL’ye çıkarıp, 26 bin dekar tarım arazisini basınçlı sulamaya açtık.
 
2022 yılında da aynı hızla 64 milyon TL’lik bir yatırımla 21 bin dekarlık bir alanı suyla buluşturuyoruz. Yani sadece son 2 yılda tarımsal sulamaya 110 milyon TL’yi aşkın bütçe ayırmış durumdayız. Sulama yatırımlarındaki bu artış ürün rekoltemize ve buna paralel olarak da üreticilerimizin gelirlerine olumlu katkılar sağlamaya başlamıştır.
 
Bunlarla İl Özel İdaremizce son iki yılda; 135.000 dekarlık Yağlık Ayçiçeği, 4.860 dekarlık Nohut, 1.700 dekarlık Soya Fasulyesi, 14.050 dekarlık Tritikale, 8.500 dekarlık Yonca Tohumu dağıtımlarına da hibe desteği verilmiştir.
 
Bu dönemde 1.000 dekarlık Ceviz, 100 dekarlık Amasya Misket Elması, 100 dekarlık Kuşburnu, 150 dekarlık İncir, 110 dekarlık Çilek, 162 dekarlık Trabzon Hurması, 890 dekarlık Kiraz Fidanı destekleri de hayata geçmiştir.
 
Yine İl Özel İdaremizin desteklemeleriyle hayvancılık alanında, üreticilerimize 2 baş Gebe Düve, 35 baş Manda Boğası, 46.500 doz Çiçek Aşısı, 30.000 doz E-Coli Aşısı, 226 adet Süt Sağım Makinası ve Yardımcı Ekipmanı, 120 adet Buzağı Kabini ve Yardımcı Ekipmanı, 76 adet Hayvan Sulama Sıvatı ile 50 adet Göçmen Çadırı ve Güneş Enerjisi Sistemi desteği sağlanmıştır.
 
Küçükbaş hayvancılığın gelişimine yönelik olarak da onlarca kilometre yayla yolunda Özel İdare iş makinalarıyla bakım ve onarım yapılmıştır.
 
Şunu büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki, asli görevlerinin yanında tüm bu çalışmaları da özveriyle yerine getiren İl Özel İdaremiz kendi kendine yetebilmekte ve şu anda borçsuz olarak yatırımlarını sürdürmektedir.
 
2020 yılı bütçesi yaklaşık 64 milyon TL, 2021 yılı bütçesi yaklaşık 72 milyon TL olan Özel İdaremiz 2022 yılında ise 169 milyon TL’lik bütçe ile İlimiz geneline özveriyle hizmet vermektedir.
 
Bugün ise araç parkımıza kazandırdığımız yeni iş makinalarımızı hizmete alıyoruz. Hizmete alınan araçlar içinde 5 adet kanal kazıcı yükleyici ve 1 adet de çöp kamyonu bulunmaktadır.
 
Bu araç ve iş makinalarının toplam maliyeti yaklaşık 9 milyon TL olup, özellikle ifade etmek isterim ki araçlarımızın tamamı yerli üretimdir.
 
Bu vesileyle yeni iş makinalarının Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ederek, bu hizmetleri yaparken daima bizlere vizyon çizen, belirlediği hedeflerle bizleri gayretlendiren Sayın Cumhurbaşkanımıza İlimize sağlanan tüm hizmet ve yatırımlardan ötürü şükranlarımı sunuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Mustafa Masatlı ve protokol üyelerince iş makinelerinin anahtarları operatörlere teslim edildi. (Betül Yılmaz /www.buyukamasya.com)

Amasya Valiliği il Özel idaresi Bünyesine 6 Adet iş Makinası Hizmete Alındı