Alıcık: Biz alevi kardeşlerimizi seviyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alıcık: Biz alevi kardeşlerimizi seviyoruzAydın’ın Didim İlçesinde Alevi vatandaşların yaşadığı bir evin kapısına çarpı işareti konulup yanına da üç hilal yerleştirilmesi MHP tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.
Karı koca kavgası bahane edilerek, ülkücülerin hedef alınması MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’ın tepkisine yol açtı.
Didim MHP İlçe Teşkilatı ziyaretinde Rehber Gazetesi’ne konuşan MHP İl Başkanı, “Biz MHP olarak Hz. Ali’yi çok seviyoruz. Alevi kardeşlerimizi çok seviyoruz. Öz ve öz Türkmen kardeşlerimizdir. Genel başkanımız ‘Cemevleri bir ibadethanedir’ diyor. Ben belediye başkanlığı döneminde de Cemevinin yapılması için büyük çaba sarf ettim. ‘Cemevleri ibadethanedir’ sözünü de meclisten geçirdim. ‘İncinsen de incitme’ demiş Hacı Bektaşi Veli… Bu düsturla yetişen insanlarız. Biz bu ülkeyi karşılıksız seven insanlarız” dedi. MHP teşkilatlarının içinde de Alevi Türkmenlerin olduğuna dikkat çeken Haluk Alıcık, Alevilerle bir sorunun olamayacağının altını çizdi.
 
 
ÇOK YARDIMCI OLDUM
CHP’nin 9 yıl önce Aydın’da bir Cemevine klima alamadığı dönemde Alevilere yaptığı yardımları hatırlatan Alıcık, “Alevi derneklerinin Genel Başkanı Nazilli’ye geldiğinde bana dedi ki; ‘Haluk bize kimse yardım etmiyor. Bize yardım eder misin?’. Ben dedim ki; ‘Biz Hz. Ali’yi çok seviyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Siz CHP’ye oy vermeye devam edin ancak bizim sizi sevdiğimizi bilin’” diye konuştu. Türkiye’nin hassas olduğu bir dönemde herkesin bu işe sükûnetle yaklaştığını ifade eden MHP’li Haluk Alıcık, çeşitli meseleler üzerinden nifak tohumlarının atılmaya çalışıldığına dikkat çekti ve “Biz bu devlet için ölmeye hazır olan insanlarız. Bu devlet Kâinat var olduğu sürece, var olacak. O yüzden Türkiye bu badireleri çok atlattı. Dün sağcı ve solcu yaptılar. Ağacın gövdesi Türkiye, dalları ne olursa olsun ağacın gövdesi kurursa dalları kurur. Bizim Milliyetçi Hareket Partisinin mensupları olarak kimseyi ötekileştirme hakkımız yok.” ifadelerine yer verdi. (Kemal Etleç)

Alıcık: Biz alevi kardeşlerimizi seviyoruz