ALAN KILAVUZU EMEKLİ YÜZBAŞI RIDVAN ARI’DAN ANLAMLI BAĞIŞ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALAN KILAVUZU EMEKLİ YÜZBAŞI RIDVAN ARI’DAN ANLAMLI BAĞIŞEmekli Yüzbaşı Rıdvan Arı yaklaşık 20 yıldan beri Tarihi Alan’da bulduğu savaş materyalleri “Sahip Çıkalım” projesi kapsamında Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığına teslim etti.

Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı’nın başlattığı proje kapsamında Tarihi Alan’da çıkan materyallerin korunması ve sergilenmesine yönelik 3 yıl önce “Sahip Çıkalım” ismiyle kampanya başladı. Bu sürede binlerce eser Tarihi Alan Başkanlığı bünyesine kazandırıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; ” Çanakkale Zaferi’nin üstünden 107 yıl geçmesine rağmen izleri hala bu topraklarda duruyor. Her gün bir çok eser bizi geçmişe götürüyor. Bizler bu eserleri Tarihi Alana gelen tüm ziyaretçilere uygun koşullarda sergilemek üzere çalışıyoruz. Bu eserler Tarihi Alan Başkanlığı’nda emin ellerde. Bu zamana kadar onlarca eser teslim aldık. Bunlardan sonuncusu Rıdvan Arı beyefendi oldu. Sağolsun 20 yıl boyunca biriktirdiği bu eserleri başkanlığımıza teslim etti. Bu eserler gerekli restorasyon sürecinden sonra başkanlığımıza bağlı müzelerde sergilenecek. Bizlere güvenip bu birikimini bizimle paylaştığı için Rıdvan Beye çok teşekkür ediyorum. Bu eserlere milyonlarca görme imkanı olacak. Daha çok insan bu eserlerden faydalanacak. Biz, Tarihi Alan Başkanlığı olarak elinde Çanakkale Savaşları ile ilgili obje veya belge olan herkese bu çağrıyı yapıyoruz. Bu eserleri Tarihi Alan Başkanlığı müzelerinde sergileyerek, milyonlar ile buluşturmak istiyoruz.“ dedi. (Birol Güngördü)

ALAN KILAVUZU EMEKLİ YÜZBAŞI RIDVAN ARI’DAN ANLAMLI BAĞIŞ