AKK’den Akyurt’a tebrik ziyareti

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki i icra, yönetim ve çalışma meclisi başkanları ile birlikte Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ı ziyaret etti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKK’den Akyurt’a tebrik ziyareti

Kürşat ERCAN/ ANKARABHA

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’a 31 Mart Yerel Seçimlerinde tekrardan Belediye Başkanı olarak seçilmesi sebebiyle tebrik ziyaretinde bulundu.

45 bin kişilik ilçeye 400 binlik imar

Geçen sene Akyurt’ta imar planının yenilendiğini belirten Ayık, nüfusun 45 bin olduğuna ancak 40 yıl önce 400 bin kişilik imar planı yapıldığını söyledi. Ayık, 40 yıl önce yapılan  400 bin kişilik imar planında okul, hastane ve yeşil alanlar için arazi belirlenmediğini söyledi. Ayık, ” Akyurt’un kurgusu 400 bin kişi için tasarlanmıştı, biz bunu 120 bine aldık. Bunun yapmamızın sebebi altyapı eksikliği oldu. Akyurt’ta okul, hastane gibi kamu kuruluşu binaları eksik. Şuan 120 bin kişinin rahatlıkla yaşayacağı bir revizyonu gerçekleştirdik” diye konuştu.

 

Yeşil Hatlar

Önceki dönem de Akyurt Belediyesi’nde başkan olarak görev alan Ayık, ” Geçtiğimiz 5 yılda bana ne yaptınız derseniz revizyon yaptık derim. Ama 15 yıl sonra bugün yaptığımız yatırımlar sayesinde evinden çıkan bir çocuk yeşil bir hat üzerinden tüm kamu kurumlarına, okuluna ve parkına ulaşabilecek” dedi.

Turizm vurgusu

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, heyet olarak Akyurt Belediyesi’ni her alanda katkı sağlamayı arzuladıklarını söyledi.

Turizmin ithal ikamesi olmadığına değinen Yılmaz, Ankara’da turizmin gelişmesinin toplamda 68 sektörü etkilediği ve politik bir konu olmadığını söyledi. Yılmaz, Ayık’ın Akyurt’ta 5 adet yemeği tescillediğine değinerek Akyurt’ta turizmi gastronomiyle ilişkilendirerek yeni bir hikaye oluşturulabileceğini söyledi.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ı ‘Yeşil Hat Projesi’ yatırımlarından dolayı tebrik etti.

Ziyaret Yılmaz’ın Ayık’a hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi.

 

Yılmaz’a beraberindeki AKK Yürütme Kurulu Üyesi Nilay Çelik, AKK Yürütme Kurulu Üyesi Arzu Balkan,  AKK Yürütme Kurulu Üyesi Nazmi Şahin, Ak Parti Meclis Üyesi Fırat Aslanbaş, iş insanı Nuh Acar, Mühendis ve Mimar Kadın Derneği Başkanı Züleyha Özcan, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Karadeniz, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Sözcüsü  Meliha Gider, Spor Grubu Çalışma Grubu Temsilcisi Cevdet Toptaş ve Hacı Bayram Veli Çalışma Grubu Sözcüsü Pınar Öztürk eşlik etti.

 

AKK’den Akyurt’a tebrik ziyareti