AKK Spor Meclisi’nin ‘Spor Çalıştayı’ ile Ankara sporun başkenti olacak

Ankara Kent Konseyi (AKK) bünyesinde önceki dönem Spor Çalışma Grubu olarak faaliyet gösterdikten sonra oluşturulan Spor Meclisi ilk Genel Kurulunu, AKK toplantı salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NİSA NUR BACAK-BHA

Ankara Kent Konseyi’ndeki toplantıya, Ankara’daki amatör ve profesyonel spor kulüpleri, üniversitelerin ve federasyonların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve spor camiasından birçok temsilci katıldı.

Genel Kurulda, Başkentin spor alanında daha güçlü bir yapıya kavuşması ve sporun her kesime ulaşması için yapılacak projeler görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AKK Yürütme Kurulu Üyesi, Meclis ve Çalışma Grupları Genel Koordinatörü Ömer Şan, AKK çalışmaları, yasal ve hukuki sorumluluklar ile sporun kentin sosyal dokusuna katkısını vurguladı. Konuşmasında sporun yaygınlaştırılması ve spora erişimin kolaylaştırılması gerektiğini belirten Şan, özellikle gençlerin spora teşvik edilmesi için mahalle bazlı spor tesislerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Önceki dönem çalışmaları anlatıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden Genel Kurulda verilen önerge ile Divan Başkanlığına Ömer Şan, Divan Üyeliklerine ise Şule Çınar, Emrah Kaymak ve Osman Nuri Okumuş seçildi.

Gündemin onaylanmasının ardından Murat Kandazoğlu, önceki dönem çalışmaları hakkında konuşurken, hazırlanan Meclis Çalışma Yönergesi hakkında Kadir İspirli’nin açıklamaları sonrası yapılan oylama ile Yönerge kabul edildi.

Gündem gereği Spor Meclisi Başkanı ile yeni yönetimi kurulu da belirlendi.

Meclis Başkanı ve Yürütme Kurulu belli oldu

Oylama sonucunda, Murat Kandazoğlu Meclis Başkanı olarak seçilirken, Yürütme Kurulu Üyeliklerine de, Prof. Dr. Lale Özgenel, Prof. Dr. Mehmet Özal, Cevdet Toptaş, Şule Çınar, Kadir İspirli, Sinan Çetin, Cemal Kaman, Dicle Ünyazıcı, Engin Bozkaya, Mustafa Kayacı, Ömer Şan, Soner Cengiz, Osman Nuri Okumuş ve Nihat Doker seçildi.

Yürütme Kurulu Başkanlığına seçilen Murat Kandazoğlu, spor alanında daha fazla iş birliği ve katılımı artırmaya yönelik projelerin öncelik olacağını ifade etti. Özellikle amatör spor kulüplerine destek verilmesine vurgu yapan Kandazoğlu, engelli sporcuların spora katılımının teşvik edilmesi ve spor altyapısının geliştirilmesi konularında önemli adımlar atılacağını ve bu kapsamda bir de Spor Çalıştayı yapacaklarını belirtti.

Spor Meclisini tercih eden 215 gönüllü ve bileşen temsilcisinden 85 kişinin katıldığı Genel Kurul Toplantısı, katılımcıların önerileri ve projelerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Halil İbrahim Yılmaz’dan başarı dileği

Toplantının ardından Spor Meclisi Yürütme Kurulu ile bir araya gelen Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yeni dönem için başarılar diledi.

Spor Meclisinin yeni dönem hedefleri arasında ayrıca Ankara’yı sporun merkezi haline getirecek çalışmaların yapılması ve Başkentin ulusal ve uluslararası spor etkinliklerine daha fazla ev sahipliği yapması da yer alıyor.

AKK Spor Meclisi’nin ‘Spor Çalıştayı’ ile Ankara sporun başkenti olacak