Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan duyuru: Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, aile hekimliği sistemini tehdit eden Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Federasyon Yönetim Kurulu, il dernek başkanları ve temsilcileri yer aldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Federasyon yetkilileri, daha önce çıkarılan Ceza Yönetmeliği ile mücadele ettiklerini, şimdi ise “Zulüm Yönetmeliği” ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Yapılan açıklamada, yeni yönetmeliğin bilimsel temellerden uzak, meslek onurunu hiçe sayan ve anayasal hakları ihlal eden bir düzenleme olduğu vurgulandı. Yönetmeliğin, aile hekimlerini belirsizliğe ve güvencesizliğe sürüklediği, performansa dayalı bir sistemin getirilerek kölelik şartlarının oluşturulmak istendiği kaydedildi.

Federasyon temsilcileri, aile hekimliği hizmetlerinde karşılaşılan sorunlara da dikkat çekerek, artan aşı tereddütleri ve kanser taramaları konusundaki zorlukların göz önünde bulundurulmadığını belirtti. Negatif performans kriterlerinin artırılmasının, hekimlerin kontrolü dışındaki durumlarda bile cezalandırmalarına yol açtığını ifade eden yetkililer, sağlık merkezlerine gitmeyen hastalar için hekimlerin maaşlarının kesilmesinin haksızlık olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın dayattığı yeni düzenlemenin, hekimlerin iş yükünü artırmasının yanı sıra sağlıkta şiddeti de körüklediği belirtildi. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, “Karalar Bağladık” eylemi ile 10 haftadır sürdürdükleri mücadelede, yeni baskılarla şiddetin önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Federasyon, 19 Ekim’de Ankara’da düzenlenecek büyük mitinge tüm meslektaşlarını ve halkı katılmaya davet etti. Yapılacak mitingin, aile hekimliği sistemine zarar verilmesine karşı bir duruş sergilemek amacıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, 28 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanıyla birlikte, halkın sağlığını korumak ve nitelikli sağlık hizmeti sunmak için mücadele edeceklerini duyurdu.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan duyuru: Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne tepki