AİÇÜ’de Doğa ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin düzenlediği 7. Uluslararası Doğa ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı (7th International Conference On Advances In Natural And Applied Sciences, ICANAS 2024) başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Servet ARSLAN/AĞRI-BHA

17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşen konferansta yurt içinden ve yurt dışından katılan 120 bilim insanı tarafından 126 bildiri sunulacaktır. Konferansın açılış programına AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, ICANAS 2024 Düzenleme Kurulu Başkanı AİÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, konferansta bildirileriyle yer alan bilim insanları ile akademisyenler katıldı.

Konferansın açılışında konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, “Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite” parolasıyla başarı çıtasını her geçen gün daha da üst sıralara taşıyan AİÇÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Konferansta alanında uzman bilim insanlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Günümüzde teknolojinin toplum içinde yaşam biçimini belirleyen en önemli faktörlerden biri olduğunu belirten AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. KARABULUT, “Kopernik Devrimiyle başlayan Modern Bilimin gelişimi serüveninde dünya artık Endüstri 4.0’ın da ötesinde Endüstri 5.0 ve Toplum 5.0’ın tartışıldığı bir dönemi yaşamaktadır. Bu değişim ve dönüşüm sürecinde hiçbir ülke hâlihazırda yaşanmakta olan dijital dönüşümü kaçırabilecek kadar büyük bir lükse sahip değildir. Ülkemizdeki tüm kurumların olduğu gibi, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip; topluma karşı sorumluklarının farkında olan Üniversitemizin öncelikli hedefi, dünya kalitesi ve standartlarındaki eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile 21. yüzyılın küresel rekabet ortamında gereken mesleki ve iletişim becerilerine sahip bireyler yetiştirmek, böylelikle Türkiye Yüzyılı için belirlenen vizyon ve hedeflere ulaşılmasında diğer üniversiteler gibi önemli rol oynamaktır. Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Üniversite olarak açılışı yapılan 7. Uluslararası Doğa ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı’nın yanı sıra Uluslararası Ahmed-i Hani Sempozyumları, Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumları, Eğitim Bilimleri Sempozyumu, Uluslararası İslami ve İnsani Araştırmalar Sempozyumu ve Uluslararası Yapay Zeka, Transhümanizm, Posthümanizm ve Din Sempozyumu gibi birçok sempozyuma ev sahipliği yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, şöyle konuştu:

“Değerli katılımcılar, saygıdeğer bilim insanları, bildiğiniz gibi Temel bilimler ve uygulamalı bilimler, bilgi ve teknoloji alanındaki ilerlemenin temel taşlarıdır. Teknoloji, hayatımızın her alanını dönüştüğü de bir gerçektir. Bu kongrede, farklı bilim dallarından uzmanlar bir araya gelerek, temel araştırmalardan uygulamalı çözümlere kadar geniş bir yelpazedeki konuları ele alacaktır. Temel bilimlerdeki keşiflerden Yapay zeka, blockchain, nesnelerin interneti ve biyoteknoloji gibi alanlardaki son yeniliklere kadar bir çok alanda fikir alışverişinde bulunmak, aynı zamanda hayatımıza dokunan uygulamaları da tartışmak için buradayız. Bu kongre, bilimin ışığında yenilikçi çözümler üretmek ve geleceğe yönelik projeksiyonlar sunmak için bir fırsattır. Bacon’un da dediği gibi ‘Bilgili olmak egemen olmaktır’ düşüncesiyle bu konferansın ülke olarak bilimsel sıçramamıza vesile olmasını diliyor, Konferansımıza teşrif eden tüm konuşmacılara katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Konferansımızın düzenlenmesi için uzun bir zamandır hazırlık çalışmalarını özveri ile yürüten başta düzenleme kurulu başkanı Sayın Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK hocamız olmak üzere tüm düzenleme kurulu üyeleri ve sekretarya çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca kongre Sporlarımız IC Hotel, IC Holding ve CCN Holdinge, Üniversitemize maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen değerli iş insanı ve konferansımızın onur konuğu Sayın Günseli ÇEÇEN’e, Üniversitemizin ismini onurla taşıdığı Sayın İbrahim ÇEÇEN Bey’e, çalışma arkadaşlarına ve IC Vakfı yetkililerine teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”

Konferansta konuşan IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli ÇEÇEN, bilimsel bilginin ışığında dünyanın dört bir yanından gelen seçkin akademisyenlerin; biyoloji, fizik, mühendislik, sağlık bilimleri ve daha birçok alandaki en son araştırma bulgularını paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak ve birlikte yeni ufuklara yelken açmak için bir araya geldiği ICANAS 2024’ün, sadece bilgi paylaşımı ve bilimsel ilerleme için değil, aynı zamanda küresel sorunlara çözüm bulmak için de önemli bir platform olduğunu söyledi.

ÇEÇEN, “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin, uluslararası camiada, bilgi üretimine ve paylaşımına destek vererek, diğer eğitim kurumları ve bilim insanları ile bütünleştiğini görmek, bizim için çok anlamlı. Bu sebeple, ICANAS Uluslararası Temel ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı ilk kurgulandığı zaman bizleri çok heyecanlandırmıştı. Bu ilk inanç ve hevesle destek vermeye başladığımız kongre, akademisyenlerimizin gayretleri ile sürdürülebilirliğini sağladı ve 7. senesine ulaştı. Bu başarınızı yürekten kutluyorum. Siz çok değerli akademisyenlerinin ve yetiştirdiğiniz öğrencilerin, bilimsel anlayışla araştıran, üreten, sorgulayan, insan hak ve hürriyetlerine saygılı ve toplum yararına hareket eden bireyler olacağına gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Konferans, 3 gün boyunca eş zamanlı 3 ayrı salonda yapılacak oturumlarda yaklaşık 120 bilim insanının 126 civarındaki bildirilerini sunmalarıyla devam edecektir.

 

AİÇÜ’de Doğa ve Uygulamalı Bilimlerdeki Gelişmeler Konferansı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir