90 bin kişi inci kefallerinin göçünü izledi

11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Van'ın Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, festivale 90 bin kişinin katılım sağladığını belirterek, "Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi....

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş ilçesindeki İnci Kefali Tabiat Parkı’nda 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Festivale katılan vatandaşlar, suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan inci kefallerinin göçüne tanıklık etti. 3 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan festival boyunca düzenlenen etkinliklerle güzel zaman geçiren vatandaşlar, 1. gün Selçuk Balcı, 2. gün Ezginin Günlüğü ve 3.gün Pinhani müzik grubunu verdiği konserlerle eğlendi.

“REKOR BİR KATILIM OLDU”

Festivale katılan Kaymakam Murat Karaloğlu, “Ziyaretçileri İnci Kefali Tabiat Parkı’nda ağırladık. Festivalimize yerli ve yabancı yaklaşık 90 bin kişi katıldı. Önceki yıllara göre rekor bir rakam. Sanatçılarımız seslendirdikleri eserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ziyaretçilerin festival süresince güzel vakit geçirmeleri sağlamaya çalıştık. Akarsu debisinin yüksek olması balık göçünün daha iyi izlemesini sağladı. Festivalimize ilgi gösteren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

90 bin kişi inci kefallerinin göçünü izledi