5 bin 18 sosyal medya hesabında suç tespit edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül-12 Ekim 2024 tarihleri arasında siber devriyelerin yaptığı denetimlerde 5 bin 18 sosyal medya hesabında suç unsuru taşıyan paylaşımlar tespit edildiğini açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, siber devriyelerin sanal dünyada suçluların izini sürmeye devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, incelemeler sonucunda tespit edilen suç türlerinin dağılımını şu şekilde açıkladı: 2 bin 705 asayiş, 1184 terör, 383 güvenlik, 84 siber suç, 95 narkotik, 70 kaçakçılık ve 497 diğer suç türleri.

Açıklamasında, özellikle çocuklar ve gençleri hedef alan zararlı içeriklerle mücadelenin süreceğine dikkat çeken Yerlikaya, suç odaklarının sosyal medyadaki faaliyetlerinin 7/24 takip edildiğini vurguladı. Yerlikaya, siber suçların önlenmesi için toplumun tüm kesimlerinin, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

“Siber suçlara karşı milletçe topyekun mücadele vermeliyiz,” diyen Yerlikaya, medyanın, üniversitelerin, okulların ve ailelerin bu mücadelede önemli bir rol oynaması gerektiğinin altını çizdi.

5 bin 18 sosyal medya hesabında suç tespit edildi