17’inci Zera yaylası şenliği düzenlendi!

Tonya Hoşarlı Mahallesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği faaliyetleri kapsamında bu yıl 17. Düzenlenen Zera Yaylası Karabdal şenlikleri coşkuyla başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

17’inci Zera yaylası şenliği düzenlendi!

Asım ÇAVDAR / TRABZON – BHA

17. Zera Yaylası Karabdal şenlikleri açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Karagüzel; Yayla kültürünü ve kadim gelenekleri paylaşma fırsatı sunan şenliklerin bu sene 17. sine ev sahipliği yapıyoruz. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda bir gün düzenleniyordu. Şenliğimiz bu yıl iki gün ve yöresel sanatçılarımızın katılımıyla düzenlendi. Şenliğimiz coşkuyla başladı. Yaylalarımız kültürümüzün bir parçasıdır. Yayla kültürümüz ve kadim geleneklerimiz herkes ile paylaşma fırsatı oluyor. Bu vesile şenliğimiz ilçemizin adına yakışır birlik ve beraberliğimizi, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştirmesini diliyorum” dedi.

Şenlikler için görüşlerini aldığımız Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tüm vatandaşları bu renkli etkinlikte bir araya gelmeye davet ediyor. Tonya’nın doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle harmanlanan şenlikler ve festivallerde hem yerel halkı hem de ziyaretçileri bekliyor.
Ayrıca Başkan Beşel, 24-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 21. Tonya Tereyağı Kültür ve Sanat Festivali için Tereyağı ve Horon Memleketi Turizm Cennetinde beraber horon oynamak için tüm yöre halkını ve vatandaşları Festivale davet ediyorum dedi.
Zera Karabdal şenlikleri, Namı değer Tosun Paşa olarak ün salan Ertuğrul Yayla’nın sunumuyla başladı. Tonya Cumhuriyet Savcısı Elif Canbaz’ın yöresel kıyafetler giyerek şenliğe damgasını vurdu. Savcı Canbaz, fotoğraf çektirmek isteyen vadandaşları kırmadı ayrıca fotoğraf sanatçılarının çekim merkezi oldu. Şenlikte ilk gün güzel kareler ortaya çıktı.

17’inci Zera yaylası şenliği düzenlendi!