Bir Kırmızı listeden 2 terörist daha etkisiz hale getirildi

Terörden arnanlar listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde Botan Saha Eyalet Sorumlusu Beritan Amara Kod adlı Sultan Dağ ile Zeynep Cûdî Kod adlı Zeynep Nibat isimli teröristler Batman ili Gercüş ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Bozdoğan-45 operasyonu neticesinde etkisiz hale getirildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Kırmızı listeden 2 terörist daha etkisiz hale getirildi

Ankara-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) yönelik Batman Gercüş kırsalında gerçekleştirilen Bozdoğan- 45 opersyonuna ilişkin detayları kendi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Operasyonlarda; 6 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve19 güvenlik görevlisinin yaralnadığı 9 eyleme karıştığı tespit edilen sözde Botan Saha Eyalet Sorumlusu Beritan Amara Kod adlı Sultan Dağ ile Zeynep Cûdî Kod adlı Zeynep Nibat etkisiz hale getiirildi.

Aranıyorlardı

Terör örgütü mensubu Beritan Amara kod adlı  ve Zeynep Cûdî kod adlı teröristlerin, Şırnak ve Mardin gerçekleştirdikleri çeşitli eylemler nedenşiyle arandıklar ifade edilidi. Beritan Amara, 29 Şubat 2016’da İdil’de yapılan EYP’li saldırıda 5 güvenlik görevlisinin yaralanmasına, Zeynep Cûdî ise çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen saldırılarda güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırılarda şehit düşen ve yaralananların sayısını artırmıştı. Her iki teröristin son olarak, 27 Nisan 2020’de Şırnak Merkez’de birliğe dönüş yapan sivil araca EYP’li saldırı düzenleyerek bir güvenlik görevlisinin yaralanmasına neden oldukları tespit edildi.

Bayramda 11 terörst etkisiz

Bayram tatili süresince Kahraman Jandarma Komandolarımızın başarılı operasyonları sonucunda, toplam 11 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda; 2’si kırmızı kategoride, 4’ü turuncu kategoride ve 2’si gri kategoride olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristler saf dışı bırakıldı. Jandarma birlikleri, ülkenin güvenliği ve halkın huzuru için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmektedir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona katılan personeli, ” Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığımızı, Kahraman Jandarmamızı ve Güvenlik Korucularımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

Bir Kırmızı listeden 2 terörist daha etkisiz hale getirildi