ANTALYA-BHA

Serik’te gençler filede buluşuyor
Serik’te gençler filede buluşuyor
İçeriği Görüntüle

Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Murtiçi Mahallesi'nde bağcılıkla uğraşan Enver Öztürk, 45 yıl boyunca Antalya’da esnaflık yaptıktan sonra iş yerini devrederek memleketine dönüş yaptı. Emeklilik sonrası yeni bir uğraş arayan Öztürk, hobi olarak başladığı bağcılığı zamanla profesyonel bir üretime dönüştürdü.

Öztürk, “Akseki’nin Murtiçi Mahallesi’nde 5 yıldır bağcılıkla uğraşıyorum. Antalya’da uzun yıllar esnaflık yaptıktan sonra köyüme yerleştim. Başlangıçta hobi olarak başladığım bağcılık zamanla tutkuya dönüştü. Şimdi 6 dönüm arazi üzerinde yüksek sistemle kurulmuş modern bir üzüm bağına sahibim. Bağımızda Kardinal, Retklop, Antep Karası, Manisa Spili ve İlkeren olmak üzere 5 farklı üzüm çeşidi bulunuyor,” dedi.

Üzümler hasada hazırlanıyor

Bağında büyük bir emekle yetiştirdiği üzümlerin hasat zamanının yaklaştığını belirten Öztürk, “Şu anda bakım ve sulama işlemlerimizin sonuna geliyoruz. Yaklaşık on gün içinde üzümlerimiz satışa hazır hale gelecek. Bağımızdaki üzümler 2 ila 4 yaşında. En küçük salkım bile 1 kilo 200 gram geliyor. Onlara çocuk gibi bakıyoruz, çünkü bu bağ bizim emeğimizin meyvesi,” diye konuştu.

Öztürk, özellikle Redklop üzümünün en geç olgunlaşan tür olduğunu belirterek, “Bu üzüm çeşidimiz Ağustos ayı sonunda sofralarda yerini alır. 3 ila 3,5 kiloya kadar çıkan salkımlar oluyor. Tüketiciyle buluşması için sabırsızlanıyoruz,” dedi.

Bağcılık serüvenini tutkuyla sürdüren Enver Öztürk, doğayla iç içe olmanın ve emekle yetişen ürünlerin değerini yaşamanın mutluluğunu yaşıyor.