Traktör piyasasında durgunluk yaşanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Traktör piyasasında durgunluk yaşanıyorSon yıllarda ekonomik sebeplerden dolayı yükselişe geçen ve hemen her çiftçinin ilgisini çeken ikinci el traktör piyasasında durgunluk yaşanıyor.
Piyasalarda yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı artan döviz kuru, ikinci el traktör piyasasını da ciddi oranda etkiledi. Çiftçiler girdi maliyetleriyle baş etmeye çalışırken, traktör fiyatlarının da yüksek olması çiftçiyi bir hayli etkiledi. İkinci el traktör satışı yapan firmalar da, en az çiftçiler kadar dertli.
Aydın’da Barış Traktör Galeri’nin sahibi Necati Barış, piyasanın durgun olduğunu, pamuk hasadının ardından piyasanın tekrar hareketlenmesini beklediklerini söyledi.
“PAMUK HASADINDAN SONRA PİYASA CANLANIR”
Barış, “Piyasalar şuan durgun. Pamuk hasat sezonu olduğu için şuanda çiftçi arazide ve pamuğunun toplanmasını bekliyor. Ümit ediyorum ki pamuk hasat edildikten sonra tekrar sezon açılıp traktör piyasası canlanacak. Şu anda piyasa durgun” dedi.
“GEÇEN YIL FİYATLAR MAKULDÜ”
Geçen yılla bu yıl ki satışları da karşılaştıran Barış, “Geçen yıl enflasyona dayalı olarak traktör fiyatlarında yüksek bir artış vardı. Geçen seneki fiyatlar daha makuldü. Ama enflasyonla beraber şuan her şeyde olduğu gibi fiyatlar iki katına çıkınca tabi ki traktör fiyatlarında da bir durgunluk var” ifadelerini kullandı.
Barış, “Satışlarımız iyiydi. İyi olmaya da devam ediyor. 1,5 aylık bir durgunluk var ama daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.
“TRAKTÖRDE EN ÇOK RAĞBET GÖREN NEW HOLLAND GRUBU”
Çiftçiler arasında en çok New Holland traktör grubunun rağbet gördüğünü anlatan Barış,” Piyasaya baktığımızda New Holland grubu Türk Traktör gruba göre daha çok rağbet görüyor. Büyük traktörleri diğerlerinden ayıran farkı beygir gücüdür. Traktörler çeşitlerine göre değişiyor. 110 beygir var, 40 beygir, 50 beygir,70 beygir var. Tabi ki kabinli dediğimiz klimalı traktör daha büyüktür, onu da çoğunlukla büyük çiftçiler tercih ediyor. Alet ekipman ona göre takılıyor. Büyük arazilerde büyük traktörler daha çok iş görüyor” diye konuştu. (Mehmet Aydın)

Traktör piyasasında durgunluk yaşanıyor