TİCARET ODASI’NDAN GEÇMİŞ DÖNEM AİDAT BORCU OLAN ÜYELERİNE YAPILANDIRMA FIRSATI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİCARET ODASI’NDAN GEÇMİŞ DÖNEM AİDAT BORCU OLAN ÜYELERİNE YAPILANDIRMA FIRSATITİCARET ODASI’NDAN GEÇMİŞ DÖNEM AİDAT BORCU OLAN ÜYELERİNE YAPILANDIRMA FIRSATI
 
Polatlı Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada yapılandırmaya başvuranların, borç taksitlerinin ilkini 30 Haziran 2023 tarihine kadar ödemeleri gerektiği belirtildi. Üyelerin bu haktan yararlanabilmeleri için, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiği söylendi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “31 Aralık 2022 tarihi itibariyle ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş aidat borcu bulunanların, yapılandırma kapsamındaki borç asıllarına ait; faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi alacakların tahsilinden vazgeçilir. Üyelerimizin kanunun tanıdığı bu haktan yararlanabilmeleri için, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Yapılandırmaya başvuranların, borç taksitlerinin birincisini 30 Haziran 2023 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Vergi mükellefiyeti sona erdiği hâlde oda kayıtları devam eden üyelerin, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için de yukarıda belirtilen çerçevede yapılandırma başvurusunda bulunulması mümkündür. Öte yandan vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, Kanunun yayımlandığı tarihe kadar olan (12.03.2023) ve tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile fer’i borçlarının tamamının tahsilinden vazgeçilir. Yapılandırma hakkında detaylı bilgi almak isteyen Ticaret Odası üyeleri 03126231084-127 /112 den bilgi alabilir. ” ifadelerine yer verildi. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

TİCARET ODASI’NDAN GEÇMİŞ DÖNEM AİDAT BORCU OLAN ÜYELERİNE YAPILANDIRMA FIRSATI