Ticaret Bakanlığı’ndan 2024’ün ilk yarısında güvensiz ürünlere karşı yoğun denetim

Ticaret Bakanlığı, 2024'ün ilk yarısında gerçekleştirdiği denetimlerle 1.912 firmada 3.370 parti ürünü inceleyerek güvensiz ürünlere karşı 12.695.594 TL ceza kesti. Bakanlık, "güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans" ilkesiyle denetimlerini yoğun şekilde sürdürüyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı’ndan 2024’ün ilk yarısında güvensiz ürünlere karşı yoğun denetim

Ankara-BHA

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiği piyasa gözetimi ve denetim faaliyetleri ile tüketicilerin sağlık ve güvenliğini koruma çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda, tekstil, ayakkabı, mobilya, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, oyuncak ve deterjan gibi çeşitli tüketici ürünleri denetimlere tabi tutuldu.

Denetimlerde bebek ve çocuk ürünlerine özel dikkat

Bakanlık, özellikle bebek ve çocuklara yönelik ürünlerde hassasiyet göstererek kimyasal, fiziksel ve mekanik risklerin yanı sıra ürün etiketlerinde yer alması gereken zorunlu bilgileri de denetledi. 2024 yılının ilk altı ayında 1.912 firmada 3.370 parti ürün denetlenirken, mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünlerin piyasaya arzı yasaklandı, toplatıldı ve risk hakkında duyurular yapıldı. Bu ürünleri piyasaya süren firmalara toplam 12.695.594 TL idari para cezası uygulandı.

Rehberlik faaliyetleri de devam ediyor

Denetimlerin yanı sıra, ülke genelinde 2.438 firmada mevzuata uyum konusunda bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi. Ticaret Bakanlığı, piyasaya uygunsuz ürünlerin arzını engellemek amacıyla “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesi ile çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Tüketicilere, alışveriş yaparken ürün etiketlerini kontrol etmeleri ve güvensiz ürünlerin risklerinden korunmak için guvensizurun.ticaret.gov.tr adresindeki bildirimleri takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Ticaret Bakanlığı’ndan 2024’ün ilk yarısında güvensiz ürünlere karşı yoğun denetim