OSİAD 31 yaşında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OSİAD 31 yaşındaOstim Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin 31. kuruluş yıldönümü gecesinin konuya ilişkin görseli ve haber metnidir.
 
OSİAD 31 yaşında
 
Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği Başkanı Süleyman Ekinci, rantiyeci değil şantiyeci olduklarını belirterek “OSİAD, hep üretimden, istihdamdan yana oldu” dedi.
 
Ostim Sanayici ve İşinsanları Derneği’nin 31. kuruluş yıldönümü düzenlenen gece ile kutlandı. Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran’ın da katıldığı gecede konuşan OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci, 31 yıl önce kurulan OSİAD’ın kalıcı projeler gerçekleştirdiğini, bu projelerin en önemlisinin de sanayileşmenin çevreye uyumlu olabileceğinin örneği sayılabilecek Anadolu OSB olduğunu söyledi. Türkiye’de ilk kez bir derneğin öncülüğünde organize sanayi bölgesi kurulduğunu ifade eden Ekinci, meslek lisesi, ağaçlandırma alanı, göletiyle Anadolu OSB’nin Türkiye’de bir benzerinin bulunmadığını ifade etti. Şiddet mağduru kadınların rehabilitasyonu ve istihdamına yönelik proje de yaptıklarını ifade eden Ekinci, gelir dağılımı adaletsizliğinden de yakındı. Ekinci, “Bugün 1 milyon doları olanla hiç parası olmayan arasında 1 milyon fark var. 1 milyon dolarla 10 milyon dolar arasında 10 kat var. Dünyadaki GSMH’nın yüzde 60’ını 2 bin kişi paylaşıyor. Bu adil olmadığı gibi sürdürülebilir de değil” diye konuştu.
 
Gece, ünlü sanatçı Hakan Aysev’in konseriyle sona erdi. (ankarakenthaber.com)

OSİAD 31 yaşında