Kredi kartlarıyla ilgili önemli düzenleme

BDDK, kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredilerine yönelik yeni bir yapılandırma düzenlemesi getirdiğini açıkladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kredi kartı borçları ve ihtiyaç kredilerine yönelik yeni bir yapılandırma düzenlemesi getirdiğini açıkladı. BDDK’nın duyurusuna göre, bireysel kredi kartlarında birikmiş borçlar ve ihtiyaç kredileri, talep edilmesi halinde 60 aya kadar vadelendirilerek yeniden yapılandırılabilecek.

Bireysel kredi kartlarında, ödenmesi gereken asgari tutarın ödenmemiş olduğu borç bakiyeleri, kart sahiplerinin talebi doğrultusunda en fazla 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Bu süreçte, kart hamili yapılandırılan borcun yüzde 50’sini ödeyene kadar kredi kartı limitleri artırılamayacak.

İhtiyaç kredileri için ise, karar tarihinden önce kullanılan ve ödemeleri 30 günden fazla gecikmiş olan krediler, borçlular tarafından 1 yıl içinde talep edilmesi durumunda, yine 60 aya kadar vade ile yapılandırılabilecek.

Ayrıca, kredi kartı dönem borçlarının asgari ödeme tutarları için de yeni bir düzenleme yapıldı. Limiti 50 bin Türk lirası ve altında olan kredi kartları için dönem borcunun en az yüzde 20’si, limiti 50 bin Türk lirasının üzerinde olan kartlar için ise en az yüzde 40’ının ödenmesi gerekecek.

Kredi kartlarıyla ilgili önemli düzenleme