İşletmeciler Derneği vergi ödemeleri için süre ve anlayış bekliyor

Ekonomik zorluklar işletmeleri de etkiliyor. İşletmeciler Derneği, yaptığı açıklamayla vergi ödemelerinde eskiden olduğu gibi süre ve anlayış talep ediyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Artan fiyatlar sonrası oluşan ekonomik tablo hem tüketiciyi hem de işletmeleri zor durumda bırakıyor.
İşletmeler ise bir yandan kira, maaş gibi ödemelerin yanında vergi ödemelerini yapmakta zorlandığından yakınıyor.
İşletmeciler Derneği, hizmet sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Son yıllarda vergi yükümüz ciddi anlamda arttı. Tahsilatlar artık daha sert oldu. Ödeme emirlerinin üzerine vakit geçmeden haciz işlemi yapılıyor. Banka hesapları taranıyor. Şirket ve bireysel işletmelerin hesapları bloke ediliyor.
İşletmecilerin ödemekle yükümlü olduğu pek çok vergi kalemi var. Bunları sürdürmekte zorlanıyoruz. Tüketici güçsüz, mevcut kazancı ile ödemelerini planlamakta güçlük çekiyor. Biz de tedarik ettiğimiz ürünler ile sattığımız fiyatlardaki kâr marjını düşürmek zorunda kaldık. Ama aynı vergileri ve giderleri ödemekle mükellefiz.
Bu nedenle vergi borçlarımıza artık öncelik veremiyoruz. İşçi maaşlarına ve tedarikçilere öncelik vermek zorunda kalıyoruz. Vergi borcumuz için önceden süre tanınırdı. Bize ‘ne zaman, nasıl ödersiniz’ diye sorulurdu. Şimdi işletmelerin hesabına gece bloke uygulanıyor. Sabah yapacağımız işlemleri, fatura ve maaş ödemelerini yapamıyoruz. Bu da işletmeleri ciddi anlamda zorluyor. İşletmeler günlük kazanıp, günlük harcıyor. Hizmet sektörü olarak vergi ödemeleri için eskisi gibi süre istiyoruz. Uzlaşı masası kurulmasını talep ediyoruz. Adalet ve vicdan duygusunu yaralayan bir durumla karşılaştığımızı ifade etmek isteriz. Hizmet sektörü olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve İl Vergi Daireleri’nden süre, anlayış bekliyoruz.”

İşletmeciler Derneği vergi ödemeleri için süre ve anlayış bekliyor