IMF: Türkiye’de enflasyonun düşmesi bekleniyor!

IMF'nin son değerlendirmelerine göre Türkiye'de yapılan politika değişiklikleri, ülkenin ekonomik duruşunu güçlendirdi. IMF raporunda, Türkiye'nin enflasyonu düşürmeye yönelik kararlı adımlar attığı ifade edilerek enflasyonun daha da düşmesinin beklendiğini bildirdi. Ancak, IMF raporunda güçlü ücret artışlarının enflasyon üzerindeki baskıyı artırabileceği konusunda uyardı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKARA-BHA

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’nin ekonomik politikalarındaki kararlı dönüşümü memnuniyetle karşıladı. 27 Eylül’de yapılan açıklamada, geçen yıl başlatılan vergi ve harcama düzenlemelerinin mali disiplini artırdığı ve ekonomik istikrarı sağlama çabalarına önemli bir katkı sunduğu belirtildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye’de yetkililerin kademeli politika ayarlamaları sayesinde enflasyonun daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

Açıklamada, vergi ve harcama önlemlerinin mali disiplinin sağlanmasına yardımcı olduğu vurgulandı. Ayrıca, daha güçlü gelir politikalarına bağlılığın, ülkenin kredibilitesini artırdığı belirtildi.

Politika değişikliklerinin ekonomik dengesizlikleri azalttığı ve güveni yenilediği ifade edildi. Sıkılaşan finansal koşulların iç talep üzerinde baskı kurmasıyla manşet enflasyonun düştüğüne dikkat çekildi. Piyasa duyarlılığının, yerli ve yabancı yatırımcıların Türk Lirası cinsinden varlıklara yönelmesiyle önemli ölçüde iyileştiği, düşük emtia fiyatları, güçlü ihracat ve azalan altın ithalatının hem brüt hem de net rezerv pozisyonunu büyük ölçüde destekleyerek cari hesabı güçlendirdiği değerlendirildi.

IMF: Türkiye’de enflasyonun düşmesi bekleniyor!