HUGO BOSS’dan İzmir’e yeni yatırım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HUGO BOSS’dan İzmir’e yeni yatırımHUGO BOSS’dan İzmir’e yeni yatırım
HUGO BOSS İzmir’deki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. 1999 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesi’nde yer alan tesis, bölgedeki 4. fabrikası olma özelliğini taşıyan penye fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. 2022 yılında 1.000’in üzerinde yeni istihdam yaratan tesis, 2023 yılı sonuna kadar da 1.000 yeni işe alım planlıyor.

1999 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren HUGO BOSS Tekstil Sanayi özellikle Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında, grubun ana üretim platformu konumunda. Üretim tesisi, erkek giyim, kadın giyim, spor giyim, gömlek ve penye gibi farklı ürün gruplarında HUGO BOSS Grubu’na destek veriyor. 4,5 milyon Euro’luk yatırımla, 5000 m2’lik bir alanda devreye alınan yeni penye fabrikası, HUGO BOSS Tekstil Sanayi kampüsü içerisindeki 4. Fabrika olma özelliğini taşıyor. Bugün için 500’e yakın çalışanı bulunan penye fabrikasıyla birlikte şirketin toplam çalışan sayısı 4700’e ulaştı. 2023 yılı sonuna kadar yapılacak ilave kapasite artışlarıyla bu sayının 5700’e ulaşması planlanıyor.

Açılışta konuşan HUGO BOSS Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya; “23 yıldır bölgeye aralıksız yatırım yapan HUGO BOSS Tekstil Sanayi olarak bugün 4. fabrikamızın açılışını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Yetenekli insan kaynağımız, endüstriyel bilgi birikimimiz ve dijital altyapımız sayesinde ürün portföyümüzü HUGO BOSS Grubu’nun büyüme stratejisine paralel olarak sürekli genişletiyoruz. Bölgeye yaratılan bu değerde fabrikalarımızdaki tüm çalışanlarımızın büyük payı var. Onlara da bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

Üretim tesisinin bölgede çok önemli bir misyonu başarıyla sürdürdüğünü söyleyen Arif Kaya, “2022 yılında 1.000’in üzerinde yeni istihdam yarattık. 2023 yılı sonuna kadar yine 1.000 yeni çalışanı daha ekibimize dahil etmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede, üretim operatörlerinin yanı sıra, bilgi teknolojilerinden tedarik zincirine, insan kaynaklarından üretim yönetimine kadar birçok farklı alanda işe alım gerçekleştiriyoruz. Bize çok ayrıcalıklı bir çalışma ortamı sunan kampüsümüz ve çalışan memnuniyetini yaptığımız her şeyin merkezine koyan kurum kültürümüzle, bölgenin en cazip işverenlerinden biri olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. (Ahmet Kaplan)

HUGO BOSS’dan İzmir’e yeni yatırım