“Haydi“ yeni ürünlerle Internorga`da yerini aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Haydi“ yeni ürünlerle Internorga`da yerini aldıBirlik Haber Ajansı/HAMBURG, BHA – Dünyaca ünlü gastronomi ve fırıncılık fuarı olarak bilinen “Internorga Gastronomi Fuarı”na “Lactalis“ çatısı altında katılan “Haydi“ ürünlerine yoğun ilgi oldu. Katılımın yoğun olduğu fuar, firmaların ve ziyaretçilerin yüzünü güldürdü. Dünyaca ünlü gıda üreticisi firma Lactalis`in zengin ürün yelpazesiyle fuara katıldıklarını söyleyen Satış Müdürü Hakan Elmalı, “Geçtiğimiz eylül ayında fabrikamızı satın alan Lactalis, dünyanın çeşitli ülkelerinde süt ve süt ürünlerindeki üretimi ile 285 fabrika ile hizmet veriyor. Almanya`da 4 fabrikası bulunan firmamız, dünyada ve Türkiye`de süt sektöründe bir numara“ açıklamasını yaptı.
Yıllık ciro 28 Milyar Euro
Şirketin yıllık cirosunun 28 milyar euro olduğunu belirten Elmalı, “Şirket, gün geçtikçe ürün yelpazesini de arttırıyor. Haydi ayran ve yoğurt markaları da artık “Lactalis“ çatısı altında piyasaya sunuluyor. Bu anlamda biz de yeni makine ve ekipmanlarla alt yapımızı güçlendirerek taleplere en iyi şekilde karşılık vermeye çalışıyoruz. Şu an Haydi ayran ve yoğurtları yok satıyor. Taleplere yetişemiyoruz. Bu sebeple yeni müşteri de alamıyoruz. Fakat Lactalis, Haydi markasına da yatırım yapacak ve talepleri daha iyi karşılayabileceğiz“ açıklamasında bulundu.
Haydi Salep tanıtıldı
Kış içeceği olarak ne yenilik yapabilecekleri sorusuna „salep“ cevabını veren Elmalı, “Fuarda ilk olarak tanıttığımız “Haydi Salep“ oldukça beğenildi. Şu an salebi sezonluk ürün olarak ekim ve nisan ayları arasında piyasaya sunuyoruz. Bilindiği üzere Almanya`da kış mevsimi Türkiye`ye göre uzun sürüyor. Avrupa`da ayran 20 sene evvel nerede ise şu an salep orada. Bu alanda da çalışmalarımız devam edecek“ dedi.
Döner sektörü için yeni ürünler
Kalite ve servis hizmetlerini daha iyi nasıl yapabiliriz düşüncesiyle hareket ettiklerini ifade eden Elmalı, “Bu sene sonuna doğru döner sektörüne yönelik yeni ürün çıkarmayı da hedefliyoruz. Ayran ve yoğurt ile birlikte dönercilerden yoğun şekilde peynir talebi de alıyoruz. Döner, giderek daha kaliteli hale geliyor. Sektörünün geleceği umut verici“ şeklinde konuştu.

“Haydi“ yeni ürünlerle Internorga`da yerini aldı