Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın: “Tiftik İşleme Yatırımlarına Davet Destek Programı Ankara Kalkınma Ajansı tarafından çağrıya çıktı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın: “Tiftik İşleme Yatırımlarına Davet Destek Programı Ankara Kalkınma Ajansı tarafından çağrıya çıktı”GÜDÜL (BHA)- Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın, Güdül ilçesi tarafından hazırlanan, Tiftik İşleme Yatırımlarına Davet Destek Program’ının Ankara Kalkınma Ajansı tarafından çağrıya çıktığını bildirdi.
Belediye başkanı Muzaffer Yalçın, bu programın Güdül İlçesine sosya-ekonomik gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Tiftik işleme programları kapsamında 7 milyon TL’lik bir destek sağlanacağını anlatan Belediye başkanı Yalçın, “Programın genel amacının Ankara’nın kırsal alanlarında alternatif gelir getirici ve istihdama katkı sağlanması ile bölgeye canlılık kazandırmasını planlandık” şeklinde konuştu.
Projenin Güdül İçin hayatı önem taşıdığını ve İlçeleri için oldukça önemli olduğuna değinen Belediye başkanı Yalçın, “Güdül ilçemiz Tiftik keçisinin anavatanıdır. Tiftik keçisinin geliştirilmesi ve desteklenmesi alanında her yatırıma destek veriyoruz. Bu proje, giderek sayısı 65-70 bini bulunan Tiktik keçisi ve Tiftik yününün işlenmesi konusunda önemlidir. Bunu önemsiyoruz.”
Güdül ilçesinde Modern Tiftik işleme yatırım tesislerini hayata geçirilerek, katma değeri yüksek, ihracat odaklı tiftik üretimi, ürünleri ve ticaretinin artırılması yapılması ve bölgenin sosya- ekonomik gelişmesine katkı sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. (Yaşar Tonbak)

Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın: “Tiftik İşleme Yatırımlarına Davet Destek Programı Ankara Kalkınma Ajansı tarafından çağrıya çıktı”