Elazığ AHED Başkanı Gönül: Seyyanen Zam Tavan Ücrete Yansıtılmalı

Elazığ Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Gönül, maaş artışı ve seyyanen zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gönül, “8 bin 77 TL seyyanen zam tavan ücrete yansıtılmalı ve emekliliğe etkisi olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir” dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıtkı Taşel/Elazığ – Elazığ Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Gönül, maaş artışı ve seyyanen zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gönül, “8 bin 77 TL seyyanen zam tavan ücrete yansıtılmalı ve emekliliğe etkisi olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Elazığ AHED Başkanı Gönül: Seyyanen Zam Tavan Ücrete Yansıtılmalı

Elazığ Aile hekimleri derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Murat Gönül, memura yapılacak seyyanen zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÖNÜL: SEYYANEN ZAM TAVAN ÜCRETE YANSITILMALI

Başkan Gönül açıklamasında, “Bizler Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Aile Hekimleri, Aile Sağlığı Çalışanı Ebe, Hemşire, Tıbbi sekreter, ATT ve ASM personelleriyiz. Aile Sağlığı Merkezlerinin 25’in üzerinde kalem sabit gideri bulunmaktadır. Son 5 yıl içerisinde bu giderlerin enflasyon artışı yanında, ASM giderleri için ödenen gider ödemesi artışı çok geride kalmıştır. Birçok Aile Hekimi, Ebe, Hemşire asli kadrosuna dönmüş, birçok ASM kira, elektrik faturasını ödeyememekte, standart sağlık hizmeti verilecek tıbbi ve hijyen malzemesini alamamakta artan personel giderleri sebebiyle birçok ASM personel işten çıkarmaktadır. Son 5 yıl içerisinde; Resmi TÜFE artışı %331, asgari ücret artışı %611, Kira artışı %400 olmuşken ASM giderleri için yapılan artış sadece %330 olmuştur. Aradaki fark artık hekimlerin kendi hak edişlerinden sağlanır noktaya gelmiştir. 5 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan %17.55 zam oranı ve 8077 TL ek ödeme, aile hekimliği çalışanlarının hak edişlerine ve hizmetin yürütülmesi için gerekli ASM gider ödeneğine oransal artışı tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Aile Hekimleri ve ASÇ’lerin sözleşme ve ödeme yönetmeliğinde yapılacak düzenlemelerle hak ediş ve gider ödeneklerinde iyileştirme yapılmadığı takdirde sistemden çıkışların artacağını ve sistemin tamamen tıkanacağı bir gerçektir. İvedi olarak; 05.07.2023 tarihinde açıklanan 8077 TL ek ödeme tavan ücrete yansıtılmalı ve emekliliğe etkisi olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir” ifadelerine yer verdi.

Elazığ AHED Başkanı Gönül: Seyyanen Zam Tavan Ücrete Yansıtılmalı